Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyilvánosságra hozta a 2022-es évre vonatkozó jelentését.

Fekete-afrikai és belső-ázsiai állapotokat hozott el hazánkba Orbán az uniós OLAF-jelentés szerint

Így nő Récsölnek is újabb meg újabb saját lába... Forrás: OLAF

Magyarország pedig jobban teljesít: a korrupciós statisztikák élére repítette hazánkat a fideszes kormány tizenhárom éve tartó garázdálkodása. Az Eurologus megállapítása szerint két kellemetlen listát is hazánk vezet.

Az OLAF tavaly összesen 15 vizsgálatot indított csalásgyanús magyar ügyekben. Ezek közül 10 végződött szankciós javaslattal. A jelentés szerint ennél több hasonló esetet egyik országnál sem jegyeztek fel – írja a 24.hu.

Ráadásul úgy, hogy az EU-tagállamok mellett azokat az országokat is nézték, ahol lehetőség van uniós források felhasználására. Banglades, Türkmenisztán, Zambia, Uganda vagy a szomszédban épp háborút vívó Ukrajna is a listán van tehát. Az előbbi országokban pedig összesen nem regisztráltak annyi csalásgyanús esetet, mint idehaza. Az nem derül ki a jelentésből, hogy konkrétan mely esetekről van szó.

Élen áll a fideszesek által „elfoglalt” Magyarország az európai strukturális és beruházási alapok, valamint a mezőgazdasági és vidékfejlesztési alapok területén észlelt szabálytalanságok összevetésében is. 2018-2022 közötti időszakban 18 szabálytalanságot buktattak le, ami az uniós források 0,53 százalékát érinti.

Elsőzünk a saját források rovására elszenvedett, jellemzően a vám- és adóbevételekkel kapcsolatos visszaélésekkel kapcsolatban is. Itt összesen tíz esetet említ a jelentés az utóbbi négy évből, ám ezek az összes bevétel 18 százalékát kiteszik. Összehasonlításként: Belgiumban például négyszer annyi esetet, 41-et regisztrált az OLAF, de ezek a bevételek mindössze 0,72 százalékát érintették csak.

Forrás: OLAF, Eurologus, 24.hu
Fotó: OLAF

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Érdekes, a Kossuth 16 órai híreiben erről egy szó se esett!?!?! Vajon mi lesz a esti M1 Híradóban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@KisTehen: Ha nem értettél meg semmit, mi a faszért futtatod itt magad, te agyhalott?
terlasz
@jáger laszló: Mészáros azt se tudja, hogy mennyi a 900 milliárd. Nem is érdekli, mert nem az övé ez a vagyon, hanem Orbáné.
szaboria1
@namihami: M1-ben nincs más mint Orbán dícsőitése.
Csizmás Kond
A grafikon azt jelzi hogy hol és mennyi ellenőrzést végeztek...
...namostmár, ebből azt is ki lehet olvasni, hogy a zunió kire van rászállva, kit próbál mindenképp ellehetetleníteni...mert lett volna mit ellenőrizni pl az ukrajna felé küldött fegyverkereskedelemnél stb de nem ő ezek helyett inkább baglades meg hasonló helyekkel kavar...
drrotf
Ezt a kijelentést Orbánék pozitívan értékelik, mert azt mondják hogy Afrikában nem nagyon kell fűtés és ezért a rezsi támogatást a kétszeresére fogják emelni ,a megrendelt olajból meg a tizedét vesszük majd külföldről, hiszen lehet hogy még annyi sem kell!Varga ezt a jövő évi költségvetésbe már figyelembe is veszi és a külkereskedelmi kiadásokat az olaj értékével csökkenti, s így javul a gazdaságimérlegünkl
Toller Béla
Most még nem mondják ki, de ez nem ment volna az áldott magyar nép nélkül ! A fele nélkül ! Ha belejönnek, minket innen kizavarnak a szibériai pusztaságba !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.