Újabb érdekes fotó jelent meg Orbán Viktor türkmenisztáni kalandjairól.

Az MTI felvételen az látható, ahogy a miniszterelnök "fát ültet" az ázsiai országban, mindezt zakóban, nyakkendőben teszi.

Orbán Viktor öltönyben tett úgy, mintha valami hasznosat csinálna – de sikerült?Orbán Viktor miniszterelnök emlékfát ültet, miután Serdar Berdimuhamedow türkmén elnökkel folytatott tárgyalást Asgabatban 2023. június 9-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

De mit csinál Orbán Türkmenisztánban?

"Szükségünk van arra, hogy Közép-Ázsiából energia érkezzen Európába", és ehhez új forrásokra, új útvonalakra, új infrastruktúrára van szükség. Európának és Magyarországnak Türkmenisztán "nagyszerű partnere" lehet ebben – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: "a mi energiaellátásunk diverzifikálásához önök jelentősen hozzá tudnak járulni".

Közölte: "ösztönözzük az Európai Unió intézményeit, sürgetjük őket", hogy az EU léptesse hatályba a 25 évvel ezelőtt aláírt partnerségi és együttműködési megállapodást Türkmenisztánnal. Egy ilyen nehéz helyzetben, amikor az orosz energiaforrásokról levágja magát Európa, nem engedhető meg, hogy ne legyen aláírva egy olyan partnerségi megállapodás, amely fontos gazdasági érdekkel bír Európa számára – emelte ki.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a türkmenisztáni gyógyszerellátásában Magyarország oroszlánrészt vállal, továbbá tárgyalások után lehetőség nyílik az energetikai együttműködés mellett a vízipari együttműködésre is, és megállapodtak abban, hogy mindkét fél az együttműködés újabb és újabb gazdasági területeit fogja javasolni.

Kitért rá: a tervek szerint megindítjuk a magyar nyelv tanítását Türkmenisztánban, és azt is szeretnénk, ha a két ország között a történelmi rokonságnak megfelelő erősségű és mélységű politikai és gazdasági kapcsolatok jönnének létre.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Elég idegenül áll a kezében a munkaeszköz...
Fogalma sincs, hogy mire is való...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
nem sok jót jósolók annak a fának amit a cigány lókupec ültetett!!!
jáger laszló
A faültetés tiszteletére OV új öltönyt öltött!!
Ilyen eseményre nem mindenkit hívnak ám+!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Shikari: Ja! Félmillió ellenőrizetlen levelezőtagozatos (aki nem vállalja döntése ódiumát), szavazatával a szavazatok 51-52%-t elért eredménnyel, ami a saját.választási törvény szerint 67%, azaz 2/3.
Ditrich
@Béla333: Egyszer az életében végre nem csak beszélt a munkáról! Hanem imitálta is!
BRAVO miniszterelnök úr csak igy tovább!!!
Még 60 éves korára talán csak rájön hogy mi az amiről annyit beszél és mások részéről annyira semmibe vesz...
Nessy
@Shikari: Csak ennek "több százezer szavazója" a döntését támogatásokért, felelősségvállalás nélkül hozzá meg. Magyarul, más kacsójávai a csalánt. De ezen nincs értelme polemizálni, hiszen a kampány, a választási törvény a kormány úri kedve szerint alakul. Volt nem olyan rég a "többség" 49%. Úgy, hogy ez van,ezt akarják a zemberek. Miközben nyafognak a rendelőben, a boltban, a piacon. Elfelejtve, hogy erre szavaztak "elsöprő többséggel". Akkor most szilencium, aki érintett.
Pálinkás Pál
ez a lápi köcsög / shikari / egyre szemtelenebb...ha ismeri valaki / a mocsári varangyokon / kívül, vágja már pofán helyettem is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.