A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségének a pályáztatása során minden esetben a jogszabályban előírtak szerint járt el – olvasható a szaktárca MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Operaház-botrány: Megszólalt a Kulturális és Innovációs Minisztérium
Fotó: Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója beszél a Magyar Állami Operaház, valamint Veszprém és a Bakony–Balaton régió kórusainak közös bemutatója kapcsán tartott sajtótájékoztatón a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban 2023. június 8-án. Mahler VIII., vagyis az Ezrek szimfóniáját a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat kiemelt komolyzenei eseményeként 2023. július 7-én mutatják be a Gyárkert Kultúrparkban. MTI/Vasvári Tamás

Mint írják,

első körben a szakmai bizottság véleményezte a beérkezett, érvényes pályázatokat és javaslatot fogalmazott meg a miniszter részére.

Ezt követően Csák János kulturális és innovációs miniszter döntését két alapvető szempont szerint hozta meg, egyrészt a művészeti szakmai beágyazottságot, másrészt egy nagy szervezet vezetésében szerzett komoly tapasztalatot helyezte előtérbe.

A miniszter mindkét szempontból valamennyi jelölt közül Ókovács Szilvesztert találta a legalkalmasabbnak az Operaház főigazgatói tisztségére további öt évre

- mutatnak rá a közleményben.

A döntést, az indoklást, a pályázatonként elkészített összegző véleményt, és a szakmai bizottság szavazásának részletes eredményét a törvényi előírásoknak megfelelően, késedelem nélkül, még aznap, május 26-án nyilvánosságra hozta a minisztérium

- hangsúlyozzák, hozzátéve, hogy mindez ezen a linken érthető el.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium az Opera nyertes főigazgatói pályázatát szintén a törvényi előírásoknak megfelelően mint illetékes szervnél, a Pest Vármegyei Kormányhivatalnál elérhetővé tette – fogalmaznak a közleményben.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Ókovács Szilveszter kirúgta a helyére pályázó vetélytársát, Kesselyák Gergely karmestert. Ókovács az Index információi szerint „zenei koncepcióváltásra” hivatkozott, amikor behívatta magához a karmestert és közölte vele a hírt. Ezt követően sorra adták be a felmondásukat a művészek.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
"Hivatalos: a bizottság Kesselyák Gergelyt találta a legalkalmasabbnak az Operaház élére"
" A szakmai bizottság szavazásának részletes eredménye
Nem kapott támogatást: Aczél András, Boldoghy-Kummert Péter, Molnár Levente
1 támogatást kapott: Rost Andrea
2 támogatást kapott: Ertüngealp Alpaslan, Győriványi Ráth György, Horváth Ádám Zsolt, Ókovács Szilveszter
5 támogató javaslatot kapott: Dr. Vadász Dániel
6 támogató javaslatot kapott: Miklósa Erika
9 támogató javaslatot kapott: Kesselyák Gergely
Budapest, 2023. május 26.”
index.hu/kultur/2023/06/12/magyar-allami-operahaz-csak-janos-szakmai-bizottsag-indoklas/

Na ez a maffia és a hülyemagyar maffiahívők demokráciája...
jáger laszló
Itt pedig minden rendben lezajlott!!
Az eredmény közismert még ha sokaknak nem is tetszik!!
Ókovács pedig a kormány szimpátiáját élvezi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pági
Pironkodás nélkül beül az igazgatói székbe. Ehhez már egy ocsmány pofa kell!
drrotf
Mondhat a minisztérium amit akar!Magyarázhatja a megmagyarázhatatlant úgy ahogy akarja, de normális ember nem tudja az olyan magyarázatot elfogadni, hogy egy pályázaton nem eredményesnek jelölt pályázó, hogyan nyerhet?Ha ez a verseny sportszerű lett volna, és tényleg figyelembe vették volna a bíráló bizottság véleményét, akkor a most kihirdetett győztes a fasorban sem lenne!Csak azt felejtettem el hogy ez nem egy sportszerű verseny volt, pedig a pályázók azt hitték, hanem egy színjáték, egy cirkusz, mert valamiért Ó Kovácsot nem lehetett e nélkül a herce-hurca nélkül a főigazgatói székben tartani.
verőce21
Majdnem olyan szépen elbábozták ezt a pályázatot, mint az Ork-bán az EU felé a jogállamot és a demokráciát...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.