Korábban még arról volt szó, hogy sürgősségi eljárásban döntenek a Pintér Sándor által benyújtott státusztörvény kapcsán, ám most úgy tűnik, mégsem ez lesz a menet.

Mégsem sürgősségi eljárásban tárgyalják a parlamentben a státusztörvénytPDSZ/Facebook

A pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslatot – amit Pintér Sándor belügyminiszter jegyez – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be a parlamentnek múlt kedden, nem sokkal éjfél előtt. A pedagógus szakszervezetek, a diákok és támogatóik folyamatosan tiltakoznak, demonstrálnak a státusztörvény ellen, a PDSZ jelezte, hogy Brüsszelhez, az Európai Bizottsághoz fordulnak, mert a tervezetben számos olyan elem szerepel, amiről nem tájékoztatták őket az egyeztetéseken a kormány részéről. Ahogyan ma megírtuk, Donáth Anna pedig az EB-nek is megküldte a javaslat szövegét.

A Tanítanék Mozgalom és az Egységes Diákfront egész hétre területfoglalási engedélyt kért az Országház elé tüntetésekre esetére, mert már ezen a héten sürgősséggel megszavazhatja a parlament a státusztörvényt.

Most a Fidesz-frakció azonban azt a tájékoztatást adta, hogy nem sürgősségi hanem normális parlamenti eljárásban szeretnék tárgyalni és elfogadni a törvényjavaslatot

– tudta meg atv.hu.

Tegyük hozzá: a parlamenti jogalkotási menetrendben is júniusi- júliusi tárgyalás/elfogadás szerepel.

Forrás: atv.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Miért lenne ez sürgősségi eljárás?! Inkább fontolják meg alaposan, mit nyerhetnek és mit veszíthetnek vele. És velük együtt a tanárok, a gyerekek és a szülők is... Talán ez túl nagy falat Pintérnek.
Nessy
@vacsi: A tudásalapú gazdaság, társadalom megvalósulását, ami Orbán álma, biztosan el lehet felejteni.
Béla333
Ez az a primitív bunkó szint, ami ezekre a maffiózókra jellemző!
Ha ki lehet szúrni akármilyen piti dologban is a diákokkal/tanárokkal, akkor azt vigyorogva és örömmel teszik meg.
Ha júliusban szavazzák meg, akkor kissé macerásabb szerintem a felmondás az iskolaszünet miatt, de azért a tanárok biztos megtalálják a módját, ha akarják...
justhpeter
Pintér elérte, hogy a sorsáról más döntsön. Most a pedagógusokon múlik a végeredmény.
Ha szeptemberben elindul az oktatás, akkor a kormány nyert és a magyar közoktatásnak és ezzel együtt a felsőoktatásnak vége van.
Ha szeptemberben nem indul el az oktatás, akkor a kormánynak van vége. Pintér végre nyugdíjba mehet.
kereső
A hvg azt irja, hogy pénteken rendkivüli!!! ülésnapot tart orbán játszóháza, és ekkor tartják a státusz/bosszú törvény szavazását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.