Nem sok változást hoztak az új szabályok.

Hableány-tragédia: Még mindig a belvárosban fordulnak a szállodahajók, párezres bírságokkal próbálják megfogni őket

Illusztráció: Pixabay.com

Bár a Hableány-tragédia után nagyjából két évvel végre megtiltották a városnéző útra induló szállodahajóknak, hogy a belvárosban forgolódjanak, nem úgy tűnik, hogy betartanák a szabályokat – derül ki az RTL.hu cikkéből. Azt írják, az újabb balesetek megelőzésére hozott egyik új szabály ez:

A 80 méternél nagyobb hajóknak megtiltották a megfordulást a Rákóczi híd és az Árpád híd közötti szakaszon, este 18 és 24 óra között, ezzel védve a kisebb sétahajókat.

Csakhogy az RTL több esetben is arról kapott információt, hogy az esti órákban a szállodahajók a Margit hídnál fordulnak meg – éppen ott, ahol a 28 áldozatot követelő baleset történt. Megkeresték a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahol azt közölték:

A szabálysértések számáról nem rendelkeznek kimutatással, de többször intézkedtek már emiatt. A helyszíni bírság 5-50 ezer forint, a pénzbírság 5-150 ezer forint között mozog.

Az persze kérdéses, hogy egy ekkora pénzbüntetés visszatart-e egy olyan társaságot, amely hajói turisták százait szállítják. Az RTL szerint ráadásul a legolcsóbb jegyek is 1800 eurónál, vagyis több mint 660 ezer forintnál kezdődnek a szállodahajókra.

Forrás: Rtl.hu
Fotó: Pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Hogy tűrhetik ezt el?! A rendőrség miért nem teszi a dolgát?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.