Elfogatóparancsot bocsátott ki a Kúria által kémkedés és más bűncselekmények miatt jogerősen 5 év fegyházra ítélt Kovács Béla ellen a Budapest Környéki Törvényszék.

Elfogatóparancsot adtak ki a külföldre szökött KGBéla ellen

Kovács Béla eltűnt, ő már az oroszoknál lehet. Forrás: Youtube

A volt jobbikos politikus, korábbi európai parlamenti képviselő KGBéla néven is ismertes, orosz kapcsolatai miatt.

Kovács Bélát az EU intézményei elleni kémkedéssel és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség. A törvényszék 2020. szeptember 24-i ítélete Kovácsot bűnösnek mondta ki társtettesként, folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat kétrendbeli felhasználása miatt. Ezért másfél év felfüggesztett szabadságvesztés mellett 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla bűnösnek mondta ki a politikust az Európai Unió intézményei elleni kémkedés előkészületében is. A szeptember 27-én jogerőre emelkedett ítéletet a Kúria mint harmadfokú bíróság tovább súlyosította: 5 év fegyházat, illetve 10 év közügyektől eltiltást szabott ki – írja a 24.hu.

A Budapest Környéki Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája 2022. november 22-én magyarországi elfogatóparancsot bocsátott ki, mivel Kovács határidőn belül nem kezdte meg jogerős büntetésének letöltését, és a rendőri elővezetése sem járt eredménnyel.

A rendelkezésre álló adatok alapján az elítélt feltehetően külföldön tartózkodik, ezért a Budapest Környéki Törvényszék kedden az EU tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló és a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről szóló törvények alapján a bűncselekmény tárgyi súlya miatt európai, illetve nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki az elítélt büntetésének végrehajtása érdekében.

Kovácsról az hírlett, hogy Oroszországban kezdett új életet, az év elején ugyanakkor ügyvédje azt mondta, nem tudja, hol van.

Forrás: 24.hu
Fotó: youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Az a kérdés, ez miért került most az asztalra, mikor tavaly novemberben meg volt az ítélet. Eddig arra vártak, hogy magától jelentkezik, vagy mi a tököm? Köztudott, hogy Oroszországban van, bármilyen tudatlannak is adja ki magát az ügyvédje. Az oroszoknak kémkedett, miért is adnák ki?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
AMORÁLISOK
itt irták meg, hogy MOSZKVÁBAN van fenéssel tájékozatlanok lettetek ott fent a hegyen. ja nem akarásnak nyögés a vége? várjátok meg mig hazaér, hozza a 4 páncélost meg a kutyát is.
szaboria1
Kettős dolog is miatt az oroszoknál lehet az egyik nekik kémkedett a másik a felesége orosz.
kereső
@szaboria1: Erre fel a magyar igazságszolgáltatás kiad egy elfogató parancsot Európára. Röhej, nevetséges amit művelnek. Hagyják megszökni a kémet, de az üres műanyagpalackot eldobó kislányt 5 éves börtönnel zsarolja ugyanez az igazságszolgáltatás. Ideje , ahogyan a minisztériumtól- innen is elvenni az "i"-t!
sokanvagyunk
@Menőmanó: Majd a külügyesünk személyesen megy érte. :)
SÍva
Mit tudhat ez a férfi? Érdekes, hogy vádolták, nem csukták le, hagyták elmenni! Mi lehet a kezében ellenük?
izéke
Biztosan betoborozta a wagner és most a hős vérét ontja az új hazájáért,vagy mégsem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.