Schobert Norbert például nem fizette be a negyvenmilliós büntetést, de ez csak a jéghegy csúcsa.

Még kellemetlenebb részletek derültek ki Schobert Norbi 40 milliós büntetéséről

Ahogyan mi is írtunk róla, a GVH 40 millió forint bírsággal sújtotta Schobertéket a Norbi Update termékek forgalmazása kapcsán. Schobert Norbert cége együttműködött a hatósággal, elismerte a jogsértést, amivel mérsékelte a bírságot, a történtek azonban fordulatot hoztak a vállalkozó életében, aki úgy döntött, hogy visszavonul.

Annak ellenére azonban, hogy elismerték a jogsértést, nem fizették meg a pénzbüntetést.

Az index.hu információi szerint a harmincnapos határidő lejártával, részletfizetési lehetőség mellett sem fizette meg a Schobert-család a pénzbírságot. Emiatt a GVH az eredeti – nem a 40 milliós, csökkentett – bírságot kénytelen behajtani. Továbbá a magasabb összegű bírság elkerülése érdekében vállalt megfelelési programot sem igazolta határidőben a vállalkozás, így a GVH a megfelelési program végrehajtását is elrendelte, a mulasztás súlyossága miatt a maximális, mintegy 23 millió forintos végrehajtási bírság kiszabásával együtt.

Szintén problémás, hogy ugyan korábban teljes együttműködéséről biztosította a versenyhivatalt a fitneszguru, azóta (május 6. után) többször az intézkedést ellenzően szólalt meg.

Így tett például Hajdú Péter Frizbi című műsorában, ahol „igazságtalan döntésnek” nevezte azt. Korábban, egy májusi Facebook-posztbanpedig úgy fogalmazott: „Elfogadni egy csökkentett bírságot, vagy elismerni, nem ugyanaz. 30 éve vagyok a pályán. Egy jobb világot akartam.”

És ez még nem minden: a nemzeti versenyhatóság vizsgálata feltárta, hogy a Norbi Update életmódrendszert, illetve az Update termékek népszerűsítését célzó, a forgalmazó közösségi oldalán közzétett videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben – ismertette a versenyhivatal. A GVH szakemberei bő egyéves időtartamot vizsgálva összesen 280 videóbejegyzést néztek át, és arra jutottak, hogy azok megtéveszthették a fogyasztókat a termékek összetételéről, hatásairól, a cég piaci pozíciójáról, illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságáról is.

Mindezek mellett Schobert május 6-a óta számos valótlan, megtévesztő nyilatkozatot tett a versenyhatóság eljárásáról, annak tárgyáról és megállapításairól, bár a versenyfelügyeleti eljárás során, a döntéshozatal előtt folyamatosan hangoztatta együttműködési szándékát

– fogalmazott a versenyhivatal. 

Forrás: index.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nem fizette be...nem fizette be? hát perszehogy nem...akkor mi a lófaszból megy a kicccsalád nyaralni Balira, vagy akárhová?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
nem fizette be...nem fizette be? hát perszehogy nem...akkor mi a lófaszból megy a kicccsalád nyaralni Balira, vagy akárhová?
CsipkeRózsa
Akinek tartozása van, előbb azt fizesse ki, utána vegyen nagy értékű autót a feleségének.
Menőmanó
Orbán öccse is benne volt a cégben, tavasszal szállt ki belőle.
Lehet úgy gondolja SóherNorbi, hogy majd a kicccsalád bevédi.
Yoda69
Szerintem mar elsikalta az osszes penzt ez agy 1 honap alatt, igy nem nagyon lesz mit behajtani. Nem veletlenulk utaztak az offshore Balira, onnan nem tudja a GVH behajtani a penzt. Nem lepodnek meg ha update norbi es a csalad par honapon belul elhagyna az orszagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.