Pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki egy kiskunhalasi sörözőben kampánycélra készített, egy párt által nyomtatott 10 és 20 ezer forintos bankjegyekkel fizetett.

"Soros-pénzzel" fizetett egy férfi a kiskunhalasi kocsmában, és még a visszajárót is elitta a haverjaival
Fotó: MKKP

Az eset 2022. április 2-án egy kiskunhalasi sörözőben történt, ahol a férfi a rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelye hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott – írta meg a Blikk.

"A hamis bankjegyeket a pultos elfogadta, így az elkövető 30 ezer forint kárt okozott"

– írta az ügyészség.

Arról nem írtak konkrétan, hogy milyen volt a hamis pénz, de a Blikk szerint a 2019-ben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által készített „sorospénz” névre keresztelt kamupénzek állhatnak a háttérben. 

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu üggyel kapcsolatos megkeresésére azt mondta, egy év nyolc hónap szabadságvesztést és pénzbüntetést kértek a férfire, négy év próbaidőre felfüggesztve.

Az ügyész szerint a vádlott, aki beismerte a bűnösségét, azt mondta, gondolta, poénból elsüti a kampánycélra készített pénzeket, de a legnagyobb meglepetésére azokat elfogadta a pultos. Elmondása szerint a visszajárót is elitta a sörözőben lévő ismerőseivel.

Forrás: Blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
Ezen csak röhögni lehet. A pultost kéne megbüntetni.
jáger laszló
A kocsmáros sem! volt a feladat magaslatán az tuti!!
Lehet,hogy piás volt a barátunk!!?,
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
@durbincs: Látom már nem felejtettél el és nem hagytál le az ország értékeinek listájáról. Meglep viszont, hogy most az egyszer képes voltál az igazi értékeket felismerni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.