Magyarország elkötelezett az Európai Unió bővítése mellett, támogatja Ukrajnát, Moldovát és Georgiát európai integrációs erőfeszítésükben – közölte az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Varga Judit: "Van, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül"
Fotó: Facebook / Varga Judit

Varga Judit erről annak kapcsán írt közösségi oldalán, hogy az Európa-ügyi miniszterek csütörtöki stockholmi informális tanácsülésén napirenden volt Ukrajna, Moldova és Georgia uniós csatlakozásának a kérdése.

Magyarország elkötelezett az Unió bővítése mellett, támogatja mindhárom országot európai integrációs erőfeszítésükben. A magyar álláspont egyértelmű: az EU bővítési politikájának hitelessége és integritása megköveteli, hogy nem feledkezhetünk meg a nyugat-balkáni országokról sem, az ő bővítési folyamatuk hasonlóképpen fontos Európa jövője, prosperitása, egysége és biztonsága szempontjából

- fogalmazott.

Varga Judit egyúttal kiemelte, hogy az unió bővítési politikájának minden tagjelölt szempontjából kiegyensúlyozottnak, igazságosnak, azonos feltételeken és érdemeken alapuló folyamatnak kell lennie.

Az ezeket a szempontokat mellőző gyorsított megközelítés nem érdeke az uniónak

- jegyezte meg.

Varga Judit azt írta, hogy

bár elismerjük Ukrajna eddigi erőfeszítéseit a tagjelölti státusz kritériumainak teljesítése kapcsán, van, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Az Ukrajnában élő magyar kisebbség miatt Magyarország kiemelten fontosnak tartja a nemzeti kisebbségek 2015 előtti jogainak visszaállítását – rögzítette a miniszter. Kiemelte, a nemzeti kisebbségek védelme alapvető uniós érték, és Magyarország elvárja az Európai Bizottságtól, hogy "alaposan ellenőrizze Ukrajna megfelelését ezen a területen is".

Varga Judit szavai szerint Ukrajna valamennyi törvényében biztosítani kell a nemzeti kisebbségek jogait, különös tekintettel az oktatási törvényre, az államnyelvtörvényre, a nemzeti kisebbségekről szóló törvényre.

E tekintetben – folytatta – a Velencei Bizottság véleménye szerint is "még sok a tennivalója Ukrajnának".

Ebből következik, hogy mi, magyarok nem támogathatunk előrelépést a tagjelölti státusz felé Ukrajna esetében a nemzeti kisebbségek jogainak garantálása nélkül

- olvasható a bejegyzésben.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Pegero: Na, azért a fórumtárs Németh Istvántól, vagy Bayer lovagelvtárstól van mit tanulnia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Apfelbaum
van jucus...tele van az egész fidzse buzikkal,leszbikus ribancokkal veled az élén meg ugye veresné de ez magánügy is lehetne csak ti állandóan erkölcsi dolgokról beszéltek és hazafias érzelmekről...nah ilyen géneket egyik mocskos okádék orsós párti nem hordoz magában
Nessy
@Pegero: Na, azért a fórumtárs Németh Istvántól, vagy Bayer lovagelvtárstól van mit tanulnia.
balos
@Pegero: nedveske!magától nem is vártunk mást,hisz a geci lehasznált kotonájától ez is megüti a fideSSes nívó szintet a béka segge alatt!
gina
De nem a te szavad te alja OV ribanc, nincs egy egydüli gondolatod , véleményed te ronda "pasi"
Nessy
@Pegero: Manapság már Arany János szép magyar beszéde is elromlana , olvasva egyik, másik újság cikkeit, nézve a királyi tv csatornákat. Nem a filmekre kellene a 18-s karika, hanem sok felnőtt szája elé.
Nessy
@Pegero: A Hír tv nem az RTL csoport tagja.
Nessy
@Pegero: Ok. Legyen neked hitted szerint.
Istenakinincsen
Magyarhonban már túl sok ami mellett nem mehetünk el szó nélkül! Nem ezzel kellene foglalkoznia elsősorban a hazugságügyi miniszter asszonynak?
lusta
Már az amerikai Georgia államot is fogják venni?
Eladott Ország
Orbánt kiosztották az Európai parlamentben... Kiderülhet még, hogy a dollárbaloldal irányítja az EP-t?!
youtu.be/YDhxHJzZG_s
Orbán legtéglább , vörös, legvörösebb Tégla Viktor. Russzki spicli, moszkovita, komprádor. A bővítéseket illetően, bölcs dolog lenne, ha az EU előbb gondosan megvizsgálná, milyen konzekvenciákat lehet és kell levonni Magyarország felvétele, és az azóta elkövetett trollkodásai kapcsán. Orbán, moszkvai vándormadara a Kakadu, időnként elrikácsolja, Orbán kakaduhangján, a bővítéssel kapcsolatos direktívákat. Szerbián kívül pl. magyar tagjelölt még Bosznia, Montenegró... Az EU-nak azt kellene felfognia végre, hogy Orbán nem azért veszélyes mert magában bármilyen befolyással is bírna Európában. Orbán azért veszélyes, mert a néphülyítés és a korrupt rezsim receptjével házal Európában. Ha pedig mások is elkezdik alkalmazni ezt a receptet, akkor az EU-nak vége lesz. Nem véletlenül vásárol Orbán külföldön médiát, nem véletlenül juttat milliárdokat szélsőjobbos pártokhoz, szervezetekhez. Szét akarja verni az EU-t.
uploads.disquscdn.com/images/68b2bb65c58d8774ce6cdb354b3f3f78916a7a42b65f83c039698e7463b4f829.png?w=800&h=673

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.