Kezdetben lehetnek felhősebb körzetek, majd délutánra napos, gomolyfelhős idő várható. Az ország nagy részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső. Ekkor jön fordulat az időjárásban a viharos napok után

Illusztráció: 123rf.com

Az északi szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 29 fok között valószínű. Késő este 17 és 22 fok várható.

A gomolyfelhők nagy része összeesik és kiderül az ég, de a középső országrészben maradhatnak felhősebb körzetek is. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 16 fok között valószínű. Az északi völgyekben, hidegre érzékeny részeken ennél hűvösebb, míg a tópartokon, nagyvárosainkban melegebb is lehet.

Hétfőn Napos idő várható főleg a Duna-Tisza közén jobban szétterülő lapos gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Késő délutánra 27 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Északnyugat felől szakadozó frontfelhőzet érkezik, amely gyorsan átvonulhat. A legtöbb helyen több órára kisüt a nap, de a nap második felében nyugat, északnyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, helyenként viharos közeli széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21 fok között várható, a szelesebb északnyugati tájakon lesz az enyhébb idő. A csúcsérték 24 és 30 fok között valószínű.

Forrás: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.