Ráadásul egy olyan készítmény lett hiánycikk, ami egy súlyos rohamokkal járó betegséget kezel.

A kormány keze is benne van: súlyos gyógyszerhiány lett Magyarországon

Hónapok óta hiánycikk a gyógyszerük – erre panaszkodnak Méniére-betegek az RTL Híradó beszámolója szerint. A súlyos rohamokkal járó fülbetegség gyógyíthatatlan, de gyógyszerrel szinten tartható.

A készítményeket viszont alig lehet beszerezni Magyarországon.

A Gyógyszerészeti Intézet azt közölte, hogy a gyártók szerint őszre rendeződhet a helyzet. A betegségben szenvedők azt állítják, a környező országokban könnyebb a gyógyszerhez jutni, mint itthon. A beszámolóból az is kiderült, hogy bár ezen a téren a legsúlyosabb a helyzet, más gyógyszerek kapcsán is vannak nehézségek. A Magyar Gyógyszerészeti Kamara Békés megyei elnökének elmondása szerint bizonyos pszichiátriai szerekből, fájdalomcsillapítókból, valamint lázcsillapítókból van hiány.

A magyarázatok között vannak a globális gyártási és kapacitásbeli problémák, de a csomagolólelátási gondok, az energiaárak emelkedése, valamint a háborús helyzet is hozzájárulhat.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy már korábbi jóslatok is szóltak arról, hogy a kormány által bevezetett extraprofitadó könnyen vezethet ilyen helyzetekhez. 

Forrás: rtl.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
A ner olyan mint a rákos sejt , saját magát és környezetét pusztítja !
Péter2
A ner olyan mint a rákos sejt , saját magát és környezetét pusztítja !
kereső
@Péter2: Bele dögölhetne már, mert ha nem- akkor mi mindannyian fogunk.
ómió
Ha nem hozhat extraprofitot, minek a gyógyszer!? Hűha!
Menőmanó
@Maccska: Ez marha megnyugtató annak aki most beteg.
drrotf
Az lenne a hír ha a kormány hagyná működni a gazdaságot, így a gyógyszeripart is.Nálunk mindenki tudja, hogy a kormány és leginkább Ó.Viktor nélkül nem történik itt semmi, főleg rossz nem, mert amihez ez a kormány és maga személyesen Orbán hozzányúl az elromlik, az nem működik tovább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.