A Telex egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy Zeneakadémián tanító nyugdíjas tanárok kiegészítő jövedelmét megvonták, így információi szerint többen beadják felmondásukat, mert kevésnek tartják a csak óráik után kapott fizetésüket.

Spórolni akarnak ezért a nyugdíjas kiegészítő jövedelmét is megvonták a Zeneakadémián
Kép: Zeneakadémia

Kérdéseinkkel megkeresték a Zeneakadémia kommunikációs osztályát, amely válaszában ezt írta:

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szenátusa június 13-án döntött a professor emeritusi címmel járó juttatás felfüggesztéséről. Az intézkedésnek takarékossági okai vannak (…)

Ugyanakkor tájékoztatásuk szerint ez az elvonás „nem érint foglalkoztatási kérdéseket”, vagyis a felmondások tényét nem erősítették meg.

Azt is megkérdezték a Zeneakadémiától, mennyi pénzt vonnának meg a nyugdíjas zenetanároktól, de akkor még nem tudtuk, hogy ez a pénzelvonás a professor emeritusi juttatást érinti.

A Professor Emeritus címmel járó jogokat, oktatási és más kötelezettségeket, juttatásokat, azok időtartamát a felsőoktatási intézmény foglalkoztatási követelményrendszerében kell meghatározni.

Forrás: Telex

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ez nem a légPuskás Akadémia, hogy csak úgy fizetgessenek!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Ez nem a légPuskás Akadémia, hogy csak úgy fizetgessenek!...
Ábel
Kapnak nyugdíjat, óradíjat, mi a fenét akarnak még? Millióan megyünk nyugdíjba, a kutya sem ugat utánunk a volt munkahelyünkről. Az első nyugdíjas naptól kezdve, mi nem létezünk a cégnél, és a szakszervezetnél sem. Passz.
Csizmás Kond
Ha naponta huszonnégy órában azon sírunk, hogy a fiatalok külföldön vállalnak munkát mert itthon nem találnak elhelyezkedési lehetőséget, akkor miért kéne a nyugdíjas munkaviszonyt pártolni, megfizetni stb ?
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 09:43
Az meg külön baj,hogy fiatalok tízezrei mentek ki külfödre munkát vállalni,mert nem tudtak a nyuggerek miatt a zeneakadémién dolgozni.
csak úgy....
@Csizmás Kond: akkor szerinted a filippino vendégmunkások míért kellenek,ha valóban annyira nincs munka? munka lenne dögivel csak a bérek alacsonyak és ezért lépnek le a fiatalok, nem a szorgos nyuggerok miatt!
Toller Béla
A professor emeritusi ügy néhány tiszteletben megőszült embert érinthet. Nagyon nehéz a féküket vesztett öreg csontoktól megszabadulni, ez tény ! De lehet azért emberségesen is !
szegfue
Csak tippelek... Nem létezik az, hogy a "kiegészitő jövedelmük" a nyugdijuknak megfelelő összeg? Közalkalmazottként vissza kellett mondaniuk a nyugdijukat (szüneteltetni kellett) és azt "kiegészitő jövedelemként" meg kellett igényelniük a munkáltatónál + kapták az óradijat.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...a filippinó akárcsak jómagad oda megy ahol többet adnak...ilyen egyszerű. A mai fiatal is azért megy és vállal el bármit mert neki csak a pénz számít, nem az hogy majd kapjon nyugdíjat meg legyen szakmai karrierje...
Csizmás Kond
@kulabombaafityiszre: A zeneakadémiai munkahely is korlátolt tehát ha egy nyugdíjas még ott dekkol pár évet a fiatalnak később lesz lehetősége...és nem minden fiatal tanul zenét szóval az ilyen nagystílusú hablaty csak propaganda.
jáger laszló
Szívem +szakad a Zeneakadémián tanító nyugdíjasok miatt,.miután
+vonták a kiegészítő j9vedelmeiket!!!?
Hát et most a legfontosabb nyugdíjas problémák 1-ike!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@jáger laszló: Hülyeségből szereztél diplomát?
jáger laszló
@balos: Kiábrándítalak
Vegyészmérnöki tudományokból akár tetszik akár nem!! Barátilag
J.L.
esperanza
@jáger laszló: " Hát et most a legfontosabb nyugdíjas problémák 1-ike!!!???" Aki ott tanit, annak biztos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.