Semjén Zsolt kezdeményezte az ülés összehívását.

Rendkívüli ülésen fogadhatja el a státusztörvényt jövő héten a parlament

Kép: Semjén Zsolt / Facebook

Rendkívüli parlamenti ülést hívnak össze jövő hétre, így július 3. és 7. között már el is fogadhatják a pedagógusokról szóló „bosszútörvényt” – írja egy, a parlament oldalára feltöltött dokumentum nyomán az Index.hu.

Az ülés összehívását kezdeményező indítványt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be. A kapkodást azzal indokolja, hogy az őszi parlamenti ülésszakban már késő lenne a státusztörvényt elfogadni:

Az indítványokkal – különös tekintettel a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatra – összefüggő szavazásoknak az őszi ülésszakra történő halasztása fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné, illetve a döntések végrehajtásának előkészítésének kitolódása számos problémát okozhat a jogalkalmazásban.

Az Országgyűlés évente két rendes ülésszakot tart: egyet február 1-jétől június 15-ig és egyet szeptember 1-jétől december 15-ig.

Egy vitát tartottak már a tervezetről, ami ugyancsak rendkívüli ülés volt. Akkor az ellenzék obstrukciót, a pedagógus-szakszervezetek tüntetést szerveztek a Kossuth térre.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
@Philip Marlowe: Minek? Hazudnak reggel, délben, este, éjszaka.
colibri
Sokkal inkább Svédország NATO tagságának a ratifikációját kellene/ kellett volna már réges-régen meglépni! Idióta magyar ország-vezetés!
colibri
@sgl: Nem lehet tudni. A nyugat nem azt a módszert választja, hogy " szöges cipővel lép" orbánC tökeire. Lásd Amerikát is, aki egy jó képességű agilis nagykövet áldásos tevékenységével próbál utat mutatni, persze teljesen hiába.
Revans
@durbincs:maga is csak 1 intelligencia hiányos buzeráns illiberális söpredék?:))
ómió
De, hisz', a tanár efftársaknak nem is kell a fizuemelés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.