Czinki Ferenc, a Szépírók Társaságának elnöke átalakuló olvasási szokásokról, a mecenatúráról, illetve az MCC-ügy hatásáról beszélt.

Menekülnek az írók a NER által megszállt Libritől

Czinki szerint az írók döbbenten figyelnek. Forrás: Youtube

A Népszava interjújában Czinki elmondta, hogy szerinte több író máris elhatárolódott a nemrég az MCC 98,41 százalékos tulajdonába került Libritől. A következő kötetüket már nem ott tervezik kiadni, miközben a legtöbben továbbra is a döbbent kivárás állapotában vannak.

A magyarországi könyvpiac helyzetében ettől persze még nem történik jelentős változás – legalábbis ami általánosságban illeti az író, a szöveg és a könyv viszonyát –, az új felületek, illetve a hordozók pedig nem tudták elvenni a fókuszt a nyomtatott könyvről,

nyilván ezért látta jó politikai-stratégiai döntésnek a fideszes kormány, hogy ha jól ismert áttételes módszerrel vásárolja magát be a könyvpiacba

– idézte Czinkit a 24.hu.

A kérdés ugyanakkor az, hogy ki fogja megvenni ezeket az egyre drágábbá váló könyveket.

Czinki szerint nem tudni, meddig terhelhető a nem is olyan széles közönség, a helyzetre pedig nyilvánvalóan az is hatással lesz, hogy a könyvpiac fele épp most váltott gazdát.

Forrás: Népszava, 24.hu
Fotó: Youtube

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@KisTehen: A Libritől távozók zömének semmi köze a Telexhez, hiába akarod ezt sejtetni, és elég nagy ostobaság hogy egyáltalán ilyesmit találsz ki.

Én lemondtam a Librinél a hírlevelet, az indoklásba beírtam, hogy a pénzemmel nem kívánok a NER-hez tartozó MCC profitjához hozzájárulni. Valamint kidobtam a törzsvásárlói kártyámat.
Tegnap megvettem egy sorozat 2 kötetét. A Librinél a kettő 9000 Ft, és az egyik csak előjegyezhető, ahol én vettem, ott 6600 és azonnal volt mind a kettő. Van kérdés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@nemkati: Szinetár könyvével jártam hasonlóan. A spiritkönyvek oldalán 5.990 Ft - most 5.490 - volt az ára, de csak előjegyezhetően, míg a bookline oldalán 5.092 Ft (plusz szállítási költség) és azonnal rendelhettem.
Emmersson71
@nemkati: "...az új felületek, illetve a hordozók pedig nem tudták elvenni a fókuszt a nyomtatott könyvről..."

Egy szép kiadvány valóban nem élvezhető rendesen e-book formában. Fotók, illusztráció vagy térképek egy átlagos e-ink megoldással, fekete-fehérben nem szépek. (bár már léteznek színes könyvolvasók 10" feletti kijelzővel...csak durva drágák)

Viszont a csupán betűkből álló könyveknél az elektronikus változatot részesítem előnyben. Egyrészt már nincsen helyem, így viszont egy kis könyvtárnyi anyag egy tablet méretű eszközön elfér. Másrészt, egyszerre több könyvet olvasok..mikor milyen hangulatom van. Aztán az öko-lábnyom sem elhanyagolható szempont. A könyvek súlya is nagyobb, így tartani is keményebb hosszabb ideig. A könyvolvasót lazán tartom csuklóból, be sem akar csukódni és közben még kávézhatok is :)

Nyilván van egyfajta hangulata, illata a papír könyvnek és a birtoklás érzése is megvan :) Van pár fontosabb könyvem és sorozatom a polcon, de annyira nem fontos nekem a külcsín. A könyvet olvasni szeretem, nem nézegetni...
Revans
@durbincs:Maga is csak 1 söpredék GECI!:))
Revans
@durbincs:Jól érzi magát a pályaudvar patkány simogatójában?
Rohadék rágcsáló!:))
nemkati
@Emmersson71: A jövő könyvégetőinek nem hagysz semmit? :)))
Én beleszerelmesedtem az egyiptomi témájú könyvekbe. Egy-egy képet hosszú ideig el tudok nézegetni. Ezek jó drága, de gyönyörű albumok. Na de ősszel elmegyek Egyiptomba, és a valóságban is megnézem!!!
ómió
Az internáci efftársija tuti menekül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.