L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, korábban kultúráért felelős államtitkárt a Libri MCC általi felvásárlásáról kérdezték.

Páros lábbal szállt bele L. Simon László Orbán Viktor kiskedvencébe

L.Simon szerint nincs itt semmi látnivaló. Forrás: Facebook

A fideszes szerint nem aggályos ez, ő pozitívan áll a történtekhez, szerinte az új helyzet segítheti a független könyvkiadókat – mondta az ATV-nek.

L. Simon szerint a pánikolók csak nagyon kis szeletét teszik ki a könyvpiacnak:

Mondjuk ki nyíltan: nem az én könyvem, nem Krusovszky Dénes könyve, nem Peer Krisztián könyve, és nem azoknak a szépirodalmi szerzőknek a könyvei határozzák meg a könyvpiacot

– mondta L. Simon László, aki szerint ami történt, az szimplán üzlet.

L. Simon abszurdnak nevezte a feltételezést, hogy az MCC-t tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke, Orbán Balázs (aki egyben a miniszterelnök politikai igazgatója is) határozná meg, mely könyvek kerülnek a Libri boltok kirakatába.

L. Simon azt is megjegyezte, hogy a Libri Csoporthoz tartozó szerzők közül sokan rendszeresen pályáznak a Nemzeti Kulturális Alaphoz közpénzre, könyvkiadási támogatásra:

Azok a szerzők, amelyek most nagyon aggódnak, valójában állami támogatás nélkül még ebben a piacorientált csoportban sem tudják megjelentetni a könyveiket

– mondta.

Forrás: ATV
Fotó: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Na jó, de azért nem hülyültünk meg annyira, mint te gondolod ! Lehet az írókat támogatni poitikai kényszerítés és érvényesített elvárások nélkül is ! Pusztán a magasabb erkölcsi értékek képvieletében ! Biza, vannak ám ilyenek ! Egyébként, még mielőtt pápa szobrait faraghatta volna, Michelangelo is éhen halt volna ! Nem volt cigánymeggy ültetvénye ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
L. Simon egy tehetségtelen szarkupac, aki azért mert feltették a NER polcra egyből lekvárnak képzeli magát. Végignéztem ezt az "interjút". Most azt hagyjuk, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója miért úgy néz ki mint a frissen fürdetett hajléktalan. Az a kioktató hangnem, az a mellébeszélés, az pökhendi cinikus kinyilatkoztatás amit ott, a kérdésekre nem válaszolva, elővezetett, megérne egy-két emberes seggberúgást. Lemállott róla az emberarcú fideszes máz a másodperc tört része alatt. Mindig majomnak nézett ki nem embernek. Ha pedig megszólalt sütött abból a butaság. Tele van a fidesz másodvonala felkapaszkodott senkikkel, akik saját erejükből nem jutottak volna föl. Ezért is annyira erős az összetartás. Érdekházasság ez sokaknál. Jut eszembe, L. Simon idén még egyszer sem adta át a Várkert Bazárt. Jó, de legalább lebetonozták az utat a farmjáig a mi pénzünkből, ahol a barackmagból csináltak valami ciános mókát, rákellenes barackmag üzlettel. Abban se látnék semmi aggályosat, ha az ilyen elsimon’ féle idióta parazitáknak szigorúan valós üzleti körülmények között kellene megteremteniük a napi betevőre valót. Sztem abban sem lesz semmi aggályos, amikor a Tetkós Jocó minden nap megerőszakol majd a zárkádban, nyomoronc! Elképesztő pofátlanság. Nem mondják meg "felülről", hogy mely könyvet teszik ki a kirakatba, csak azt, hogy melyeket nem szabad forgalmazni.
uploads.disquscdn.com/images/46b2ec2df4ff8357e71727fac967c2d6afa2ae0de9f43f815a6ac37f3da9b1f7.jpg?w=800&h
Eladott Ország
Ajánlom elolvasni barackmagos, fotovoltaikus energetikai szakértő elvtárs pár versét, ahol arról ír, "ki kell mosnia a seggéből az elmúlt 3 nap papírdarabjait, vagy ahogy szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítenek gipszlenyomatot..." ezeket idéztem, így írta le valóban. Szerintem, ez a fajta a művészi magasság alkalmassá teszi a mostani, vagy akármilyen pozíció betöltésére, illetve hogy a művészetről értekezzen. Hoppá! Lehet, hogy van még rés a pajzson? Jó, hát minden még nem kerülhetett sorra. Ott vannak például még a kiskereskedelmi láncok is; az Auchan, Tesco, Lildl, Aldi. Ezeket is ki kell üldözni. Tehát korántsem teljes még a pusztítás, de ne idegeskedj, van még három évük, úgyhogy lesz idejük mindent bekebelezni vagy kinyírni. Akkó', lesz itt még: darálások éjszakája, nem orbánkomform könyvek eltüntetése, ultra szélsőjobb Horthy emléksorozat, trianon siratás a köbön, mert fideszpiac. Ha piacról lenne szó, az MCC mi a f@sznak lesz tulajdonos, amikor kizárólag lopott pénzből működik...? Itt a megszerzés a lényeg! Mint Fehéroroszországban, Szovjetúnióban’, Észak-Koreában, meg a többi Orbánbarát helyeken.
ómió
Ezt a "beleszállást", azért, legalább meghazudni illett volna!
jáger laszló
L szerint azok aggódnak akik sehol sem tudnak +jelenni!!
hát ez igen aggasztó...
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Ez a barackmagos L Simon? Mert nem tudom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.