A kormányzat a csütörtök esti Magyar Közlönyben hirdette ki, hogy pontosan milyen döntésekkel vezetik ki az árstopot.

Kihirdette a kormány: pontosan így vezetik ki az árstopotMTI/Szigetváry Zsolt

A Kormány 279/2023. (VI. 29.) Korm. rendelete az élelmiszerár-stop kivezetésével kapcsolatos intézkedésekről címet viselő rendelet először is kimondja, hogy az élelmiszerár-stop hatálya július 31-ig szól. Ez már korábban is kiderült, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy héttel ezelőtt a Kormányinfón közzétette a hírt.

A kormány ezt első alkalommal 2022 január 14-én hirdette ki, és akkor 2022. február elsejétől vezette be, első körben 2 hónapra – emlékeztet a portfolio.hu. Azóta több körben hosszabbította meg a hatályát, és így összesen 1,5 éves időtartamon át élt ez a fajta durva beavatkozás a piaci árakba, melynek árleszorító hatásának sikerességéről megoszlanak a közgazdász-vélemények.

A kormány múlt héten nem csak arról döntött, hogy megszünteti az élelmiszerár-stopot: egy új döntésével az árstop hatálya alá tartozó termékeket beemelte a másik, június elejétől érvényben lévő inflációellenes lépésének hatálya alá, a kötelező akciók rendszerébe. 

Ennek megfelelően a csütörtök este kihirdetett rendelet több ponton is módosítja a májusban kihirdetett, kötelező akcióról szóló részletszabályokat. Fontos pontja a szabáyozásnak, hogy a kötelező akcióval érintett termékek köré bekerülnek az eddigi árstopos élelmiszerek, és ennek érdekében a meglévő melléklet kiegészül ezzel a listával:Kihirdette a kormány: pontosan így vezetik ki az árstopot

A további részletek itt elérhetőek. 

Forrás: portfolio.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Úgy vezeti ki,hogy bevezeti kiterjeszti az kötelező akciózást!!
na ez sem semmi!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Magyarul továbbra is más falloszával verik a csalánt. Az árak meg emiatt tovább emelkednek. Megjegyzem mióta ez az árstopos hülyeség van most másodszor vettem csirkemellet 2500ft/kg-ért. Mert árstopos áron én azt még nem láttam.
justhpeter
Esze semmi fogd meg jól ! + Látja, nem látja, na látja ! Nem szartunk a kútba, csak a kávájára - oszt' belepottyant.
Az előbb összefoglaltam az orbanizmuson alapuló NER működési logikáját
Aki parányi értelmet is keres benne, magára vessen.
jancsipapa
Spar,Interspar,Lidl üzletekben folyamatosan van 1500 Ft-ért...
Toller Béla
A közgazdászok véleménye megoszlik ... pont ugyanúgy és pont akkora arányban, mint a kormány híveinek száma és a velük szemben álló, valamihez mégiscsak konyító ellenzéki értelmiségiek száma...Hát nem érdekes ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.