A jelentkezők több fizetést is akarnak, mint tavaly. Tavasz végéig minden hónapban többen kerestek munkát és kevesebb állást hirdettek meg, mint az előző évben ugyanekkor.

Egyre többen keresnek munkát, de egyre kevesebb az állás az egyik legnagyobb állásportál szerint

Illusztráció: Pixabay.com

Idén januárban 40,8 százalékkal több jelentkezés érkezett a Profession.hu oldal álláshirdetéseire, mint 2022 januárjában – tudta meg a Mandiner az álláskereső portáltól.

Februárban ez a tendencia erősödött: már 56,5 százalékkal több jelentkezés történt, mint egy éve. Márciusban még minidg 54 százalékkal többen jelentkeztek tavalyhoz képest, áprilisban 40,7 százalékkal többen és májusban 36,8 százalékkal többen.

Ezzel párhuzamosan ugyanakkor a feladott álláshirdetések száma csökkent 2023-ban: januárban 11,8 százalékkal kevesebb meghirdetett pozíció volt az előző évhez képest, februárban 19,9, márciusban 15,2 százalékkal maradt el a betöltésre váró pozíciók száma a 2022. márciusi adatoktól, áprilisban 22,9, májusban pedig 21 százalékkal.

Májusban, az utolsó hónapban, amivel a cikk foglalkozik, átlag 359 ezer forintos fizetésért akartak dolgozni az álláskeresők. A portálon megjelölt átlagos bérigény ekkor 34 ezerrel volt magasabb, mint a tavaly májusi szám.

Forrás: Mandiner
Fotó: Pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Akkor miért jönnek az indiai nők buszsofőrnek? Meg a kínaiak az akkugyárakban? Vicces!
balos
@vacsi: A migráncsokat nem szívelik,de a rabszolgákat szeretik!
jáger laszló
Dehát nincs magyar munkaerő!!
Ezt kommunikálják folyton!!
Akkor most ki hazudik elvtársak!!??,
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.