Időközi választást tartottak vasárnap Alsóújlakon, Babarcszőlősön és Csehiben is. A három településen a polgármester halála miatt kellett új választást kiírni.

Sehol nem győzött fideszes a vasárnapi időközi választásokon

Mindhárom helyen független jelölt győzött. Forrás: Pixabay

A Vas megyei Csehi községben három független jelölt közül Horváth Noémit választották meg polgármesternek. A 215 választásra jogosult közül 156-an vettek részt a voksoláson. A 154 érvényesen leadott szavazatból Horváth Noémi 70 szavazatot kapott – írja az MTI.

A baranyai Babarcszőlősön Vlasitsné Végh Anikó független jelölt győzött. A Pécs melletti településen a választói névjegyzékben szereplő 99 főből 78-an voksoltak, mindannyian érvényesen, közülük 45-en a későbbi győztesre, 33-an a másik független jelöltre.

A Vas megyei Alsóújlakon Kántorné Varga Mónika volt az egyedüli jelölt. A 463 választásra jogosult közül 147-en vettek rész a voksoláson, közülük 130-an szavaztak a független jelöltre.

Ez volt az utolsó előtti alkalom, hogy időközi választásokat rendeztek a 2024-es önkormányzati- és EP választások előtt. A fideszes többségű parlament megszavazta a választási törvény módosítását, amelynek értelmében nem lehet időközi választásokat tartani a jövő évi önkormányzati választásig.

(Így az sem derül ki, ha a kormányzó párt népszerűsége komoly visszaesést mutatna – a szerk.) A Semjén Zsolt által benyújtott módosítás értelmében a már kiírt időközik közül egyedül azokat tartják meg, ahol már zajlik a kampány.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Azért elég gyalázatos hogy a Fidesz folyamatosan toldozgatja foldozgatja a választási törvényt saját érdekükben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
@Horizont: Kihagytad az orosz hekkereket.Velük fog győzni,eddig is így volt,csak a korrupt ellenzék ezt nem firtatta.
Havanagi
@sgl: Azért,mert nem kerül nyilvánosságra,attól még lehet sejteni,hogy minden választásnak meg van az ellenzéki árulója.Mi volt az előválasztáson?Tömegek mentek aláírni, a végén Karácsony ráborult MZP-re ás nagy hátveregetések közepette átadta neki az első helyet.MIÉRT??Mert,hogy ő főpolgm. akar majd lenni?Hát ez nagyon átlátszó.
Havanagi
@sgl: Tisztában vagyok a fogalmakkal.Te tudod ,hogy pénz/igéret,stb nem volt jelen?
Havanagi
@sgl: Mit csinálna ingyen ebben az országban? Mindennek ára van,amit meg kell fizetni.Nem kell naivnak lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.