"A sas nem kapkod a légy után, 600 lóerős autó nem kerget 200 lóerős autókat."

Így mentegeti az Árpád-hídon gyilkoló ismerősét a gyorsulási szövetség vezetője

Giltner leszögezte: a versenyzés zárt versenypályára való. Forrás: RTL

Ezt szerdán reggel mondta Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese, a gymkhana szakág hazai képviselője a Reggeliben. Szerinte a hibázó sofőr akár 200-zal is mehetett.

Semmilyen autósport nem állja meg a helyét közúton, ennek zárt pályán van a helye, utalt Giltner a szombati, halálos Árpád-hídi balesetre. Kiderült: Giltner ismeri a gázoló Mercedes tulajdonosát is.

Egyes (szupersport) autómárkák Nyugaton már vezetéstechnikai tréning után adják át az autókat – tette hozzá Giltner, aki szerint lehetne egy olyan kezdeményezés, hogy bizonyos lóerő felett vezetéstechnikai tréninget kapjanak a sofőrök. 

Giltner Attila közvetetten ismeri az Árpád hídi balesetben megsérült Mercedes vezetőjét is, aki szerinte sok gyorsulási és pályaversenyre járt, így nem volt gyakorlatlan sofőr.

Aki igazán professzionális, az közúton nem nyomja, lassan közlekedni sokkal elegánsabb – mondta Giltner. Szerinte a baleset vagy technikai probléma, vagy útprobléma, vagy valami más történhetett, ami miatt a sofőr elveszítette az irányítást a 600 lóerős autó felett.

Persze van egyszerűbb megfejtés is: a rendőrség szerint az AMG tuningcég által „felpiszkált” Mercedes óránkénti 130-150 kilométeres sebességgel csapódott a 26 éves kerékpárosnak, mielőtt több száz métert csúszott volna tovább a hídon.

Forrás: RTL
Fotó: RTL

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
A "szakember" szerint vezetés technikai tréning kell az ilyen gyilkos idiótáknak. Nem azt kell megtanulni te agyatlan, hogy hogy vezess 200-al hanem azt, hogy hogyan kell betartani a közlekedési szabályokat. A 70-es tábla az AMG-re is vonatkozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakukkmadár
Ezt nem lehet ép ésszel kommentelni: a jó k**va anyátokat, gyilkosok!
Dr. Proktor
... még hogy az időseket kellene időnként vizsgáztatni? Lehet, hogy néha szembe mennek a forgalommal, autópályán százzal slattyognak a belső sávon, de nem gyilkolnak!
Csak Norisz és senki más
Gyalogoljál az Árpád-hídon, egyedül!!! Nem autóval megyek utánad, hanem gyalog s egyedül! Dunába' végzed, baszd meg, egyedül!
izéke
@Csak Norisz és senki más: ne szennyezd a Dunát hallod e? Csak dobd a fóti hulladékégetőbe ;)
namihami
""...600 lóerős autó nem kerget 200 lóerős autókat.""
És a 200 lóerős autó (és vezetője) nem szakítja az elméletileg védett sávban szabályosan haladó biciklis mindkét lábát!
jáger laszló
Jelzem
hogy az algopyrint ma sem vette, be
Spórolok vele...
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.