2021-ben nagy értékű, 2300 négyzetméteres műemlék jellegű ingatlant vett a magyar állam Brüsszel belvárosában.

Palotát vettek évekkel ezelőtt Szijjártóék a gyűlölt Brüsszelben, az árat is titkolják

Jó drága lehetett, titkolják is előlünk, mennyibe fájt. Azt is, hogy mire kell. Forrás: Pixabay

A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt sem árulta el a Népszavának, hogy mennyibe került az épület megvásárlása. A parlament honlapjára kitett, a külügy idei költségvetéséről készült összefoglalóból kiderül, hogy:

a brüsszeli EU-negyedet a kormányzati és diplomáciai negyeddel összekötő sugárút, a Rue de la Loi 9. szám alatt álló ház felújítása 2,1 milliárd forintba (5,6 millió euró) kerül.

A nyilvánosan elérhető belga építési engedély szerint az ingatlant a tulajdonos nem csak felújítja, hanem részlegesen átalakítja. Egy helyi forrás szerint az ingatlan korábban Gilles Martin francia milliárdos tulajdonában lehetett.

A brüsszeli királyi palota előtt elterülő Parc de Bruxelles-re néző saroképület az 1700-as évek végén épült. A XIX. század folyamán előbb egy Windischgrätz herceg, majd az orániai herceg szárnysegédje, végül pedig a felső tízezerhez tartozó Blondel és Hendecourt családok kezében lévő épület a századfordulón, több átépítést követően jutott a belga állam birtokába.

Egy két hónappal ezelőtt, május 2-án kelt építésügyi dokumentum szerint a magyar külügy Kovács Tamás Iván rendkívüli és meghatalmazott nagyköveten át kérte a jelen állapotában 1680 négyzetméteres hasznos irodaterülettel rendelkező épület átalakítását. Ez a terveik szerint komoly strukturális változásokkal, így új lifttel, lépcsőházzal, a belső udvar szintjének hetven centiméteres emelésével, egy apró kert, valamint két földszinti bejárat elhelyezésével járna.

Így az épület két része más-más célra lenne használható –, sőt, a tetőt is lebontanák, hogy aztán kicsit magasabb szögben építhessék újjá. A munkák végeztével az irodaterület 1725 négyzetméterre nőne. A brüsszeli szerveknek ezzel kapcsolatban nem volt ellenvetése, azt azonban javasolták, hogy az eltávolított eredeti szerkezeti elemeket más formában az ingatlan területén használják újra.

Az épületnél álló információs tábla szerint a Laterex nevű cég újítja fel a házat. A 2006-ban alapított, magyar tulajdonú, több vagyonkezelő cégen keresztül döntően a nyilvánosság előtt eddig kevéssé ismert Gerencsér-család érdekeltségébe tartozó Laterex Építő Zrt. a kormányzati építési közbeszerzések egyik gyakori szereplője és nyertese – írja a 24.hu.

Forrás: Népszava, 24.hu
Fotó: Google Maps

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezt még akkor vehették a gyogyik suttyomba,mikor még azon álmodoztak,hogy majd innen kormányozza viktor király az egész európát! :)
gondolom a hibbant fideszhívek össze sem rezdülnek az uraik eszetlen dolgaik miatt..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@CsipkeRózsa: Ha megvásárolták, akkor mindegy, hol van az a palota, a magyar állam tulajdona. Azt meg az állam akkor ajándékozza el, amikor akarja, mivel a saját tulajdonát mindenki szabadon elosztogathatja. Bár, ez egy kicsit sántít, mivel a magyar állam mi vagyunk (***), és én pl nem szeretném a kastélyainkat elajándékozni.

*** Az állam emberek meghatározott földterületen élő csoportjának közös kormányzattal valamint belső és külső szuverenitással rendelkező közössége, társadalmi szervezet.
nemkati
@KisTehen: Majd kipereljük, mi az, hogy nem nyilvános, mire és mennyit költ a sok parazita a mi pénzünkből?

Most látom, mekkorát tévedtem, nem az ára 2,1 milliárd, hanem csak a felújítás. Az ára, ha megtudjuk, akkora, hogy még a Holdról is látszik.
kereső
@KisTehen: Hagyd már a baromkodást barom. Az épület , hiába Brüsszelben van- a magyar állam tulajdona. A titoktartás csak a belga törvények szerint kötelezi a belga adatszolgáltatót- a magyar törvények szerint ez közérdekű adat, és mint ilyen nyilvános kellene legyen. Ennek az az adásvételnek- mivel közpénzról van szó, ott lenne e helye a külügy honlapján, a közérdekú adatok között. Mert a belga állampolgárra nem tartozik. de a magyarra igen. Leirhatod még értetlen baromságaidat ezredszer is, attól az még nem lesz igaz.
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))
nemkati
Ráadásul nem is 2,1 milliárd, hanem 10 millió € és a felújítása 5,6 millió €. Forintban 5-6 milliárd. Mert csak luxusingatlanban tudnak gondolkozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.