Három egészséges, a siófoki ezüstparti kikötő közelében álló fát pusztíthatott el egy pénzéhes építési vállalkozó.

Alattomos építési vállalkozók irthatják ki a siófoki fákat

Sajnos nehéz a megbüntetésük, hiába egyértelmű, kik irtják ki a fákat. Forrás: Facebook

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a közösségi oldalán írt arról, hogy a közelmúltban ismeretlenek lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak több siófoki fa törzsébe is a Balaton partján – szúrta ki a Blikk.

Lengyel szerint

a nagyobb fák tövének valamilyen vegyi anyaggal történő locsolása mellett ismét megjelent a fatörzsek megfúrásának módszere is.

A jelenség nem új keletű a Balatonnál. A 17 kilométeres siófoki partszakasz sok szegletében előfordult már hasonló az elmúlt években. Főként az épülőfélben lévő, új építésű épületek előtti parti részek vannak veszélyben ebből a szempontból.

Úgy tűnik, „egyeseknél” a fa látványa nem fér bele az ablakkal szemközti balatoni panorámába

– tette hozzá a polgármester.

Lengyel Róbert megjegyezte azt is, hogy bár nem lehet minden fához rendőrt állítani, de dolgoznak azon, hogy legyen tettenérés.

Ha lesz, minden törvényes eszközzel eljárunk majd az érintettekkel szemben

– írta.

Forrás: Blikk, Facebook
Fotó: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Szerintem már eléggé beépült Siófok is egyszerűen építési tilalmat kell bevezetni.
izéke
A lebukott vállalkozó köteles legyen a saját költségén minden kipusztított fa helyett négyet telepítetni,de nem ám facsemetét,,,amekkorát tönkretett,plusz az arcképe kerüljön nyilvánosságra,ahogy a pedofiloké,állatkínzóké is,had tudjuk kik élnek a környékünkön.
Namely
Pénz beszél, a többi süket duma. Persze mennyire rossz, hogy egy fát ilyen okból gyilkolnak ki. De ha ugyanezt Peruban teszi az, aki lítiumot termel ki az európai polgárok számára gyártott mobilok kedvéért, az már a lőtéri kutyát nem érdekli.
Ott egész erdőségek tűnnek el. Egész közösségi életterek válnak élhetetlenné.

Persze, ne szarjunk a saját portánkra, de ha nem szarnánk az ottani pusztításra, nem lenne folytonos GDP-növekedései kényszer, nem lenne nyomás a vállalatok vezetőin, nem lenne környezeti katasztrófa, nem lenne migrációs nyomás, nem lenne veszélyben a megélhetése az itteni melósnak, nem lenne pusztítás a Balatonon sem.

Ja, az nem pálya.

Egyszerűbb egy like a telefonon, okosórán, egy poszt, egy tik-tok videó, és minden mehet a megszokott kerékvágásban. Sokkal jobb, mint visszafogni a fogyasztást és nem vásárolni környezetszennyező termékeket.

Next.
csak úgy....
@Namely: elkeseredettnek tünsz,kirúgott a fidelitas?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.