Meghibásodott a szolnoki Szent István Tisza-híd dilatációs szerkezete, emiatt a 4-es főúton levő átkelőn félpályás, váltakozó irányú korlátozás lépett életbe péntek délután, torlódásokra kell számítani – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Meghibásodott a Tisza-híd, korlátozzák a forgalmat Szolnokon
Fotó: Google Maps

A tájékoztatás szerint a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza és sebességkorlátozásra is számíthatnak az arra közlekedők a javítási munkák elvégzéséig.

A közútkezelő haladéktalanul értesítette a szerződéses szakvállalkozását, amellyel igyekeznek soron kívül elvégezni a szükséges beavatkozásokat, hogy a hídon mielőbb megszüntethessék az ideiglenes korlátozást. Bár az M4-es autóút megépítésével a nehézgépjárművek jelentős része ott közlekedik, időszakosan így is torlódásokra, hosszabb menetidőre kell számítani – írták.

A közútkezelő azt javasolja a járművezetőknek, hogy még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál telefonon vagy a weboldalon.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hja, váratlanaul, a dilatációs szerkezet...meghibásodott ! Nna, elmentek ti a jó francba ! Kinek lett volna a dolga karbantartani, hetente megvizsgálni az utat ? Lóg már az illető ?
jesz
@Toller Béla: jó kérdés...a hídmester hol a lófaszba kószál...?ehhez a hibához több havi, több évi odanemfigyelés kellett...
drrotf
A régi Tisza híd az bírja a terhelést, a dilatáció nem ment tönkre.Az új Tisza hidat nem régen tartották karban, valószínű ellenőrizték is műszaki szempontból.A nem rég épült híd dilatációja megadta magát, meghibásodott.Úgy látszik most már nem értünk hídépítéshez, mert az új Duna hídnál is dilatációs problémák merültek fel, biztos valaki újítást adott be és felvette érte a nagy pénzt, csak az új megoldás nem vált be, nem volt tartós minőségű!
Rockxy
meghibásodott?
mér nem hívják ki a szerelőt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.