A Honvédkórház II.-es telephelyét érinti a probléma, több műtétet is halasztani kell – írta meg a hvg.hu.

Leálltak a műtétek a Honvédkórházban, mert elromlott a klímaberendezés

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház II-es telephelyének műtőblokkjában a klímaberendezés meghibásodott, ezért operációkat kellett átütemezni.

A hvg.hu megírta, hogy a Podmaniczky utcai telephelyen a hét elején meghibásodott a klímaberendezés, ami miatt nem tudták biztosítani a megfelelő minőségű levegőt, hőmérsékletet és páratartalmat a műtőkben.

Ennek következtében az intézmény vezetése azonnali bezárást és soron kívüli karbantartást rendelt el.

A kórház sajtóosztálya megerősítette a hírt, és közölte, hogy a meghibásodott klímaberendezés javítása folyamatban van, és a tervek szerint hétfőre már újra üzemképes lehet.

Forrás: hvg.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ugyan,, ez a retkes zsiros Napoleon kiadta hogy spórolni kell, mivel az Uzsokiban ugyanez van, szemészeten vagy 100 ember várakozott 4-5 órét klima és ablak nélkül,, szemét gyilkosok, ez a fidesz tapsoljatok elmebeteg hivök, hulljon csak a nép,, ez kell OV nak és bandájának
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Philippinó: Ma úgy látszik te vagy itt a legokosabb. Hol jártál egyetemre? És hogy tanultál meg ilyen szépen magyarul? Google ordítóval?
Ezodabasz
Ki nem szarja le a műtőket/kórházakat? Fegyverkezünk basszátok meg, az a legfontosabb! Megvédjük sőt, "különleges hadművelet" címén elfoglaljuk egész európát! Magyar Birodalom lesz és királyság! Vittórió király később fára(j)ó lesz! :)))
percsi
@Philip Marlowe: "Ez valami új technológia, hogy klímával műtenek?"
A műtők és az intenzív osztályok hűtése nem komfort kérdése, hanem alapvető szükséglet. Nem csak azért fontos a légkondicionáló a műtőkben, hogy az orvos jobban érezze magát. A megfelelő hőmérsékletnek és páratartalomnak a kórházi fertőzések és az altatás miatt is jelentősége van.

műtéti légtechnikával:
A műtéti fertőzések legfontosabb terjesztő közege a levegő, ezért a műtő levegőjének speciális követelményeknek kell megfelelnie.
A műtéteket mesterséges levegőellátó-rendszerrel, steril klímaberendezéssel rendelkező műtőben kell végezni.
A műtőben nyáron sem lehet 25°C-nál magasabb hőmérséklet és 60%-nál magasabb relatív nedvesség.
A split klíma és a mobil klíma alkalmazása növeli a sebfertőzés kockázatát.

– Az emberre is veszélyes fertőző ágensek többnyire az emberi test hőmérsékletén, 35–37 fokban érzik magukat a legjobban. Ezen a hőmérsékleten tudnak a legkönnyebben szaporodni és terjedni is. Ha a műtőben a levegő hőmérséklete közel azonos az emberi test hőmérsékletével, ez egyet jelent azzal, hogy a szóban forgó kórokozók a levegőben is éppolyan hatékonyan szaporodnak és terjednek, mint az emberi szervezetben.
Vincze Balázs hangsúlyozta, hogy az intenzív szobák levegőjének állandó hőmérséklete és páratartalma legalább olyan fontos, mint a műtőké, mert ott még nagyobb lehet a fertőzés veszélye. Már csak azért is, mert tovább tart, mint a beavatkozás.
verőce21
Hát bizony, ha egy műtős steril klíma elromlik, azt nem két fillér megjavítani..., nem is egy-két nap...! Csak az újabb sterilizálás eltart két napig..., a javítás után...! :)

Egyébként a klímáknak nemcsak az a szerepe a műtőkben, hogy hűtsenek, hanem légnyomás szabályozó szerepe is van...! Eszerint szeptikus, vagy aszeptikus egy műtő.
Pl. egy baleseseti sebészeti műtőben enyhe vákuumnak kell lenni, hogy az utca porából behozott sérült ne szennyezze a környező helyiségek levegőjét...! Míg egy szemészeti műtőnél pont fordított a helyzet...! :)
Juhász István
Nyugi... Vietnámban épülget az 500 ágyas kórház a MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL.
Peller Anikó
@Juhász István: Az Orbán-kormány elkötelezett a családok védelme mellett.

Az orbán kormány szeret minket. Ööö, prdn, a vietnami családokat. Mega román családokat. Mega román szemét ganajtúró büdözsgeci trollokat.

Mega orbánkormány szeret igazat mondani. Ja nem, azt nem mert lopni szeret.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.