Egy háziorvosoknak küldött, kiszivárgott levélből kiderül, hogy országosan korlátozzák a betegek laborvizsgálatát.

Újabb országos probléma az egészségügyben – Korlátozódnak a lehetőségeinkMTI/Kovács Attila

A 444.hu értesülései szerint a napokban kaptak egy levelet a Pest vármegyei háziorvosok, amiből úgy tűnik, hogy országos szinten korlátozhatják a betegek laborvizsgálatait. A levélben az áll, hogy egy laborkéréssel kérhető laborparaméterek számát 15 darabban korlátozzák, azaz tizenötféle elemet lehet egyszerre kérni – szemléz a blikk.hu.

De itt nem áll meg a történet: korlátozzák a háziorvosok által kérhető sürgős laborkéréseket is:

a jövőben indoklásra lesz szükség, amit a laborszolgáltató orvosigazgatója dönt majd el a rendelkezésre álló adatok alapján.

A korlátozások bevezetésére azért van szükség, mert a laboratóriumi vizsgálat is a Teljesítmény Volumen Korlát alá eső szolgáltatás. Az Egészségtudományi Fogalomtár meghatározása szerint

a járóbeteg-ellátásra és az aktív fekvőbeteg-szakellátásra vonatkozóan szolgáltatónként, éves szinten, havi bontásban meghatározott elszámolható teljesítménymennyiség.

Kiderült, hogy egy egy egységnyi finanszírozás 1,98 forint értéket képvisel ezen a teljesítményen belül, ám ez a NEAK által meghatározott teljesítmény felett van, ugyanis jelen esetben 0.133 forint minimális finanszírozást nyújt. Az év első öt hónapján a szolgáltatót nagy veszteség érte, az év első öt hónapjában 804 százalékos volt NEAK limiten felüli túlteljesítés.

Forrás: 444.hu, blikk.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mindezt nyilván a magyar családok érdekében.
Hazaáruló gyilkosok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
"Rétvári Bence szerint az Orbán-kormány évről-évre javítja a magyar egészégügy teljesítményét,",, mi ez??? nekik ez a javitás??? ideje egy 56 nak ezeket máshogy nem lehet kiiktatni,
drrotf
A szűkítés az Orbán -nyelvben az bővítést jelent, úgy hogy az Orbán nyelven beszélők jó hírt kaptak .A többiek meg foghatják a fejüket, hogy már megint kevesebbet ad az állam a befizetett egészségbiztosítási járulékunkért biztos a háborús inflálódás és a brüsszeli szankciók miatt.Azért ez a két ok nagyon jó kifogás egyrészt mert nem igaz másrészt mindenre rá lehet fogni!
Revans
@durbincs:maga is csak 1 eldobható próbababa az ERESZ-tény szakállas pöcsös nők klubjában!:))
telegdilaci
@sgl:Akik nem férnek be a meghatározott,keretbe nyugodtan Dögöljenek meg, azt nem értem meddig tűrjük még mint a Bírkák ennek a Kártékony kormánynak az Ország tönkretételét!
ómió
A feleslegesekkel csökkentenék a kiadásokat?
relatív
Ez van, amikor nem hozzáértők döntenek szakmai kérdésekben !
Még a költség csökkentés sem értelmezhető az új szabály következtében, hiszen a laborvizsgálat során nem egyenként nézik a tényezőket, hanem autómatizmus jelzi ki azokat.
Az értékek szükséges mértéket mindig a beküldő határozza meg, mert a diagnózis felállítása ezekből az adatokból történik meg, ami a beteg javulását eredményezheti a továbbiakban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.