A világ betegségeire a keresztény erkölcs, szellemiség és tanítások követése az orvosság – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Egyesült Államokban vasárnap, amikor állami kitüntetést adott át a Dallasi Miasszonyunk Ciszterci Apátságot vezető Peter Verhalen főapátnak.

Varga Judit szerint világ betegségeire a kereszténység az orvosság
Kép: Facebook/Varga Judit

A miniszter ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy "a világ kifordult magából", "bűn lett az alázat, erény lett a kevélység", "a háború tüzét táplálják, azt állítva, hogy ez vezet a békéhez, miközben a kinyújtott békejobbot félreütik".

A jelen próbatételeiről szólva kifejtette: "azt látjuk, hogy a társadalommérnökök a lázálmaikat követve összezavarják az emberek szívébe eredendően Isten által elültetett és őáltala elrendelt természeti törvényeket". "Politikai kalandorok csalják hamis ígéretekkel emberek tömegeit a világ szegényebb régióiból a tehetősebb országokba, tömegeknek okozva ezzel mérhetetlen szenvedést."

A miniszter az 1098-ban alapított ciszterci rend és az 1000-ben Magyar Királyságként megalapított Magyarország kapcsolatát testvérközösségként jellemezte, és felhívta a figyelmet arra, hogy az első ciszterci apátságot már 1142-ben megalapították II. Géza király kívánságára.

Az elmúlt ezer évben próbatételekből mind Magyarországnak, mint a ciszterci rendnek kijutott. "Magyarország a honfoglalás óta a keleti és nyugati világ közé ékelődve létezik, hol a híd, hol az ütközőzóna szerepét betöltve" – mondta.

Varga Judit idézte a ciszterciek Szent Bernáttól származó jelmondatát: "Lángolj és világíts!"; a hallgatóság figyelmébe ajánlotta az 1956-ban a magyarországi forradalom idején 25 évesen vértanúhalált halt Boldog Brenner János ciszterci szerzetes példáját.

Emlékeztetett arra, hogy amikor a kommunista diktatúra elkobozta a ciszterciek magyarországi apátságának vagyonát és jó részüket elűzték az országból, akkor az Egyesült Államokba menekült szerzetesek részt vettek a dallasi katolikus egyetem alapításában.

Hozzátette, hogy a szerzetesek monostort alapítottak és iskolát hoztak létre, amelyet ma az amerikai felvételi iroda az Egyesült Államok egyik legjobb iskolájaként tart számon.

A miniszter kiemelte, hogy a mai főapát, Peter Verhalen a Dallasban működő iskola diákja volt, és oda tért vissza először tanárként, majd igazgatóként, és 2012-ben az első nem magyar főapátként választották meg az apátság élére.

"Az ő érkezésével rövid időn belül világossá vált, hogy a magyarok nemcsak új barátot kaptak, hanem olyan apátsági vezetőt is, aki tiszteli a magyar papokat, egykori tanárait, és aki folytatja a szoros kapcsolatot a helyi magyarokkal" – fogalmazott Varga Judit Dallasban, amikor átadta a Lovagkereszt kitüntetést tanítói szolgálata, valamint az intézmény magyar identitásának megőrzése érdekében végzett munkája elismeréseként, Peter Verhalen főapátnak.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Rátok meg életfogytiglan az orvosság. Ott imádkozhatok zavartalanul.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Philip Marlowe: akkor a fasznak nem szögelteted föl magad a faluvégén egy keresztre? te annyira gügye,hogy már azt se veszed észre,hogy isten nevében lopnak meg, esetleg te is egy bünrészes? :) - rátok ,fidelitasos tagokra a gondolkodás nélküli szopás jellemzö! -te különösen nagy szopó és nyaló vagy,akinek semmi köze a kereszténységhez..., ha csak nem baxott meg a pap ministráns korodban és neked az is jól esett! :)
Nessy
Kedves (i)gazságügyi miniszter asszony! Az ugye nem zavarja, hogy kis hazánkban a Tízparancsolat is 2/3, csak hét, mert három be nem tartása szabályos,engedélyezett- VII., VIII.,X. parancsolatokról van szó.
csak úgy....
@Őrnagy: te idióta,nem veszed észre,hogy 0rbánéknak több a politikai haverjuk a türk tanácsban mint európában a katolikusok között?
azon sem csodálkoznék,ha idén vagy jövöre bejelenti tusványoson a cigány,hogy a magyarok eredetileg mohamedánok, csak a szt. istván átbaxta öket,mert ö is olyan volt mint a gyurcsány! :)
ómió
@Eladott Ország: Ha Biteként szopsz, nem kell gondolkodnod! De - látom - te azt már segítség nélkül is "vágod"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.