A családok megtakarításainak védelme és a pénzügyi tudatosság fokozása érdekében kötelező tájékoztatást küldenek a bankok – írta közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Az Orbán-kormány elkötelezett a családok védelme mellett – Közleményt adott ki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium

A Kormány elkötelezett a családok védelme mellett, ezért ösztönözni és segíteni kívánja a háztartásokat abban, hogy megtakarításaik a jelenlegi szankciós infláció mellett is megőrizhessék értéküket. A lakossági folyószámlákon található mintegy 7 ezer milliárd forintnyi le nem kötött pénzeszköz a jelenlegi inflációs környezetben jelentősen veszít az értékéből. A családok megtakarításának és a pénzügyi tudatosságának növelése érdekében a Kormány azt a döntést hozta, hogy a bankoknak kötelező módon, összehasonlítással szükséges tájékoztatniuk ügyfeleiket megtakarítási lehetőségeikről, a kockázatmentes állampapírokra fókuszálva, bemutatva, hogy azok mekkora többlet kamatbevétel elérését tették volna lehetővé.

Annak érdekében, hogy függetlenül a pénzügyi szolgáltatójától, mindenki számára azonos és közérthető információ álljon rendelkezésre, a Kormány miniszteri rendeletben határozza meg a tájékoztató levél tartalmi és formai elvárásait, amelynek társadalmi vitája hamarosan megkezdődik.

A kötelező tájékoztatás része azon 4 elemből álló intézkedéscsomagnak, aminek célja az állampapír iránti kereslet jelentős növelése. Míg a tájékoztató levél és a 13 százalékos szociális hozzájárulás (szocho) megtakarításokra (állampapírok kivételével) történő kibővítése a lakosságot, addig a bankok állampapírvásárláshoz kötött extraprofitadó-csökkentési lehetősége és a befektetési alapok szabályozása – amely szerint az alapok többek közt likvid eszközeik legalább 20 százalékát a magyar állam által kibocsátott diszkont kincstárjegyben kell tartsák – az intézményi befektetőket célozza.

A Kormány mindenkit arra biztat, hogy megtakarításait értékálló megtakarításba helyezze el.

Forrás: MTI-OS

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Ha a várbeli desznyó kormánya megvéd a családoknak annyi.
balos
A BÉKE Kölcsönt az ilyen nyilas-náci barát gecik miatt szétvert ország romjainak eltakarítása és az újjáépítése miatt történt!A jelenlegi tömeggyilkos maffia magát család barátként "magamutogató" csürhe miért nem tud egyről a kettőre jutni a újbóli kirablásunk helyett?Ahhoz nincs affintásuk,csak a rühelke féle szaros ribancok kiemelésére a budiból!
Csak Norisz és senki más
@balos: Erre gondolsz?

filmhiradokonline.hu/watch.php?id=10902

Mert ebből védelmi vonal (erőd) épült a jugoszláv határon 1951-ben vasbetonból szovjet utasításra több mint 600 km hosszan akkor 7 milliárd forint (mai vásárlóértéken 2700 milliárd forint) értékben!

www.youtube.com/watch?v=leC9Suiic20

Sajnos!
balos
barom!Arról nem hallóttál,hogy jóvátételt kellet fizetni a haverjaidnak?
namihami
Pl a CsOK minapi változtatásai is ezt igazolják!
ómió
Pedig az efftársak hogy megzsebelnék őket...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.