Az Átlátszó szerint lesz napelem-rendszer, silófermentáló, vízágy a teheneknek. Az állami mintagazdaságban az elmúlt évek főleg lovas fejlesztései (kollégium, sportcsarnok, kocsiszín és versenyistálló) mellett azért a marhákat sem sem hagyták az út szélén, a robotizált tehenészet után közbeszerzést írtak ki számukra új istállók kivitelezésére.

Lázár János tehenei vízágyat kapnak, méghozzá 3,3 milliárdért
Kép: YouTube

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t tavaly augusztusig Lázár Jánoskormánybiztosként felügyelte, azóta pedig a Jövő Nemzedék Földje nevű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnökeként vesz részt a cég működésében, amely igen jól „tejelhet”, hiszen az Átlátszó szerint most két új istállót építenek vemhes tehenek és növendék állatok részére nettó 3,3 milliárd forintért.

A mérnöki feladatokat az MHV-Cosinus Mérnöki Kft. végzi majd el csaknem 38 millió forintért, a 2,9 milliárdosra becsült kivitelezést pedig nettó 3,3 milliárd forintos ajánlattal az A-Mezőgép Kft. nyerte el. A cégnek először el kell bontania hat istállót, majd két újat kell felhúznia. Az egyik 150 férőhelyes lesz 8-15 hónapos növendék állatok csoportos elhelyezésére, a másik 15-24 hónapos vemhes üszők boxos elhelyezésére szolgál.

A közbeszerzési dokumentumok szerint részben uniós pénzből fedezik a telep fejlesztését, amelynek célja, hogy

az üszők a XXI. századot képviselő módon legyenek elhelyezve az állatjóléti feltételeket a legmagasabb szinten figyelembe véve. (…) A vemhes üszők istállójában vízágyon fekszenek az üszők, hiszen a későbbi tejtermelő istállóban is ez a technológia található, hamarabb megszokják az állatok.

A Jövő Nemzedék Földje Alapítvány a 2022-es országgyűlési választás előtt 15 milliárd forint közpénzt kapott a kormánytól, a kezelésében lévő Nemzeti Ménesbirtok Zrt. pedig szárnyalt, az mfor.hu szerint tavaly minden korábbinál magasabb, csaknem 10 milliárd forintos bevételt és majdnem 1 milliárd forint nyereséget termelt.

Forrás: 24.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nem lehetne inkább Janónak vízágyú?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Remélem belefullad ez a fidesz patkány
izéke
@Shikari: gyere összeszarom szívesen a retkes náci pofádat,még hashajtót is beveszek,hogy jusson neked bőségesen nyelnivaló
izéke
@Shikari: neked a nemzet számít? A patkány aki téged nemzett,akasztófára érett nácika,szálasi rühestestvéred már készíti neked a helyet,te is oda leszel akasztva mellé a fajmagyarjaiddal együtt ;)
izéke
@Shikari: gyere telefingom a pofádat,tüdőzd le cigányszopó
izéke
@Shikari: a belopakodó ősmagyarjaid ahogy lapulva iszkoltak be a hágón,tőlem vették a kacagányt,buzogány,fehér lovat kicsi csicska :D közben rettegve kúsztak a fűben,nehogy meglássák őket ahogy jönnek lopni,bár ez azóta se változott,mindent is csak loptatok,hitvány alattvalók
dr. prédikátor
@Shikari: HIMRINGYÓ!!! neked meg egy jó erős vasketrec kell az állatkerbe, hogy ott mutogassanak , te köcsög szarkupac!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.