Az Átlátszó szerint lesz napelem-rendszer, silófermentáló, vízágy a teheneknek. Az állami mintagazdaságban az elmúlt évek főleg lovas fejlesztései (kollégium, sportcsarnok, kocsiszín és versenyistálló) mellett azért a marhákat sem sem hagyták az út szélén, a robotizált tehenészet után közbeszerzést írtak ki számukra új istállók kivitelezésére.

Lázár János tehenei vízágyat kapnak, méghozzá 3,3 milliárdért
Kép: YouTube

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t tavaly augusztusig Lázár Jánoskormánybiztosként felügyelte, azóta pedig a Jövő Nemzedék Földje nevű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnökeként vesz részt a cég működésében, amely igen jól „tejelhet”, hiszen az Átlátszó szerint most két új istállót építenek vemhes tehenek és növendék állatok részére nettó 3,3 milliárd forintért.

A mérnöki feladatokat az MHV-Cosinus Mérnöki Kft. végzi majd el csaknem 38 millió forintért, a 2,9 milliárdosra becsült kivitelezést pedig nettó 3,3 milliárd forintos ajánlattal az A-Mezőgép Kft. nyerte el. A cégnek először el kell bontania hat istállót, majd két újat kell felhúznia. Az egyik 150 férőhelyes lesz 8-15 hónapos növendék állatok csoportos elhelyezésére, a másik 15-24 hónapos vemhes üszők boxos elhelyezésére szolgál.

A közbeszerzési dokumentumok szerint részben uniós pénzből fedezik a telep fejlesztését, amelynek célja, hogy

az üszők a XXI. századot képviselő módon legyenek elhelyezve az állatjóléti feltételeket a legmagasabb szinten figyelembe véve. (…) A vemhes üszők istállójában vízágyon fekszenek az üszők, hiszen a későbbi tejtermelő istállóban is ez a technológia található, hamarabb megszokják az állatok.

A Jövő Nemzedék Földje Alapítvány a 2022-es országgyűlési választás előtt 15 milliárd forint közpénzt kapott a kormánytól, a kezelésében lévő Nemzeti Ménesbirtok Zrt. pedig szárnyalt, az mfor.hu szerint tavaly minden korábbinál magasabb, csaknem 10 milliárd forintos bevételt és majdnem 1 milliárd forint nyereséget termelt.

Forrás: 24.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nem lehetne inkább Janónak vízágyú?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Ébresszetek fel mert álmodom! A kórházakban meg lassan a csupasz ágyon fekszenek a betegek mert a matrac is szétrohad alóluk. Látszik mi a fontosabb orbánéknak. Végülis az embereket még annyiba se nézik mint a marhákat. Atom,hol vagy már???
Qqberci
Nem lehetne inkább Janónak vízágyú?...
nemkati
@Qqberci: Ja, Slazánszky után szabadon: állatoknak vízágyat, Fidesznek vízágyút!
Havanagi
@izéke: Mióta mondom,hogy a zsírdisznó teljesen ki akarja fektetni az országot.
Eladott Ország
Amikor a tehetség a szorgalommal párosul , meg „bátorak” voltak. Ne feledkezzünk meg a Jóistenről se. Aki egyenként csupa veszteséges ágazatot vesz magához, az jól jár, nem győzi belapátolni a sok nyereséget! Aminek forrása végül is az állami pénzjuttatás, aminek forrása a többiek vesztesége, a mi veszteségünk, stb. Mekkora közgazda az a Lázár, nem igaz ? Eközben az egységsugarú gazdálkodó mehet a kérdéseivel a 3,14csába. Lázár már sejti, hogy egy kormánybiztos csak addig biztos, ameddig a kormány biztos. Jánoskám, te ménösgazda, oszt jól hömpölyög a villamosod? - Mit gondolsz miért hagytuk kint a villamossíneket éjszakára „... A háromezer-kétszáz magyar településből ezer az elnéptelenedés határára jutott, a fiatalok elköltöznek, gyerek nem születik. Nincs megélhetés, gyönge az infrastruktúra, csapnivaló a közlekedés.” (Lázár János 2023-ben, a korlátlan NERhatalom 13. évében) - Már halottam tiszteséges fideszes politikusról. - Én már láttam is. Ez a sok mezőgazdasági öltönyös tolvaj zseni. Nem lesz lázáremelés!
uploads.disquscdn.com/images/ad95f6a04aaebf2904bfad9f71d37aac7d18dc7ab0ce4a5ec617499408757281.jpg?w=800&h=743
namihami
Ez a Lézer ügy is csak arra bizonyíték, hogy egyszerűen mondva birkanép vagyunk!
A fideszelit, a saját gazdagodása érdekében, azt csinál velünk, amit akar! Már nem is titkolva, miközben még a pofánkba is röhög!
Béla333
Amihez ezek nyúlnak, az mind-mind a lopásról szól!:

"...a 2,9 milliárdosra becsült kivitelezést pedig nettó 3,3 milliárd forintos ajánlattal az A-Mezőgép Kft. nyerte el."

Kapásból rányomta 10 %-ot, hogy legyen egy kis "alkotmányos költség" is...
Mocskos hazaáruló tolvaj banda! Remélem az ebben részt vevők gyógyszerre költik azt a plussz 10%-ot!
Eladott Ország
Magyar közpénzből és Uniós támogatásból csak elgazdálkodni tudnak. Próbálkozni kéne esetleg (volt már rá példa) az önfenntartó gazdálkodással. Hátha sikerül végre valahára. Harács Nemzethy Zrt! A Rózsadombon van a központja a mezőhegyesi Ménesbirtokot kezelő alapítványnak. Hol máshol, hiszen egy ősi, mezőgazdasági vidék, tele paraszttal. " Míg a lovak bandukoltak Budán át, megfogták a mellemet a ruhán át. " - Hová tűnt a lovak f@sza? - Felköltözött a Rózsadombra. “A Rózsadombon lesz a központja a mezőhegyesi Ménesbirtokot kezelő alapítványnak” Eltévesztették, ott nem lovak, hanem marhák vannak. Csőd őrnek jó lesz. Kib@szott jól fizet ez az alapítványosdi. Jobb, mint a TAO, bár az sem kutya. Feltétlen szükség lesz egy elszámoltatási kormánybiztosra. Megcsinálták a törvényi hátteret. Ha másra nem is, de erre jó volt a "fiúk" jogi képzettsége. A kárpát-medencei, repedtsarkú, prostituált anyátok! Vót má? A budai Várhegyen lovarda, a Rózsadombon ménesbirtok...ennek az Orbánnak nincs ki a négy patája. Kilóg a lóláb. Úgy érzem hogy nagy verseny lesz a majd II. és az V. kerület között a tanyafejlesztési támogatások elnyeréséért. Demcsák Zsuzsika meg lehetne az alapítvány szóvivője: jó a franciája is + az alapvető élemiszert is szereti. "A parasztok a Rózsadombra mennek" A munkásosztály pedig a paradicsomba megy” Lázár a falusi gyerekeket is tulajdonosi joggal kezeli.
uploads.disquscdn.com/images/f553dbe352b5ba0ce2ced22912584845c08f88caf2fbf5d2da456e19d31518c5.jpg?w=800&h=566
Sámannus
Anyád szült vona a pottyantósba vasárnap, buzi zsivány.
telegdilaci
@Qqberci:Én jobban szeretném két méterrel a föld alatti vízágyban látni szemfedéllel letakarva,ezt a kretén állatot!
jesz
ez is bizonyítja, hogy Lázár mindenáron "arisztokratának akar lenni"...a látszat meg is lenne, mert a bricsesznadrág, stüszikalap, sörétes a vállán már megvan...az utódok majd úgy híresztelik, hogy íme a nagypapa, a nemzetünk egyik nagyja...

Ügyes ez a Lázár...igaz nem mer nagyobban játszani, mert Orbánnak megígérte, hogy jól viselkedik, de tépi az istrángot mert neki is még több kell...és azt nem lehet visszafogottan csinálni.

csak így tovább méltóságos uram
Emmersson71
Ha a kisvárdai paciknak jár a termálvizes lórehabilitációs központ (lówelness), akkor a bocik se maradjanak már ki a jóból ;)
Aki Én
,,Csődhelyzet: egy hónap alatt 13,6 milliárdot ugrott a kórházak adóssága"
drrotf
Bagolynak lábsó, madaraknak fogsor, tehénnek vízágy, Lázárnak sok pénz dr. Bubótól!
NKF
Ez a bájgúnár akkora barom,hogy nekem már fáj! Mr. Prezident nem lehetne visszaküldeni az
Alföldre?
colibri
A csődközeli állapot ellenére is jó sok pénzt bíznak erre a C szarjankóra. Nem sokkal marad el rogántónyó bukszaméretétől. Engedni kell nekik a lopást, nincs mese, mert csak így működik orbanisztán.
gina
Remélem belefullad ez a fidesz patkány
izéke
@Shikari: gyere összeszarom szívesen a retkes náci pofádat,még hashajtót is beveszek,hogy jusson neked bőségesen nyelnivaló
izéke
@Shikari: neked a nemzet számít? A patkány aki téged nemzett,akasztófára érett nácika,szálasi rühestestvéred már készíti neked a helyet,te is oda leszel akasztva mellé a fajmagyarjaiddal együtt ;)
izéke
@Shikari: gyere telefingom a pofádat,tüdőzd le cigányszopó
izéke
@Shikari: a belopakodó ősmagyarjaid ahogy lapulva iszkoltak be a hágón,tőlem vették a kacagányt,buzogány,fehér lovat kicsi csicska :D közben rettegve kúsztak a fűben,nehogy meglássák őket ahogy jönnek lopni,bár ez azóta se változott,mindent is csak loptatok,hitvány alattvalók
dr. prédikátor
@Shikari: HIMRINGYÓ!!! neked meg egy jó erős vasketrec kell az állatkerbe, hogy ott mutogassanak , te köcsög szarkupac!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.