Dzsudzsák Balázs továbbadott egy egészségügyi cégen, amiért 370 milló ütötte a markát - Szijjártó Péter közbenjárásával.

Dzsudzsák óriási üzletet csinált – 370 milliót zsebelt be, amit jó barátja, Szijjártó Péter hagyott jóvá

Fotó: MTI/Krizsán Csaba  

370 millió forintért vette meg Dzsudzsák Balázsék egészségügyi cégcsoportját a győri Széchenyi István Egyetem – tudta meg a 24.hu a közérdekű adatigénylésének köszönhetően . A jelenleg Debrecenben futballozó Dzsudzsák, a válogatott egykori csapatkapitánya négy társával, köztük menedzserével, Vörösbaranyi Józseffel 2019-ben alapította a Rába Medical Invest Kft.-t és a Rába Medical Center Kft.-t, ezt a két céget adták el a felsőoktatási intézménynek az idén tavasszal.

Első ránézésre furcsa, hogy egy nem orvostudományi egyetem, amelynek azonban van egészség- és sporttudományi kara, miért tartja fontosnak két egészségügyi cég megvételét. Ezzel ugyanis egy MR-készülékkel rendelkező, a győri ETO-Parkban található modern magánrendelőt vett át, ahol elsősorban ortopéd- és balesetsebészeti szakrendelés folyik, míg az egyetemen védőnőket, ápolókat és egészségügyi szervezőket képeznek.

„Egyetemünk az egészségtudományi területen meglévő tapasztalatára, tudására építve részt kíván venni a győri térség egészségügyi szolgáltatásainak biztosításában is, amelyet a jövőben erősíteni szeretnénk olyan korszerű, a világ fejlődését meghatározó technológiákkal, mint a robotizáció, a digitalizáció, az adatelemzés és a mesterséges intelligencia. Ezen törekvéseink részét képezi a nemrégiben megvásárolt két cég, amelyek közül a Rába Medical Invest Kft. egy korszerű MR-berendezéssel rendelkezik, a Rába Medical Center Kft. pedig erre alapozva képalkotó diagnosztikai szolgáltatást nyújt, hozzájárulva a térség lakosságának egészségmegőrzéséhez” – magyarázta a Széchenyi István Egyetem vezetése a 24.hu kérdésére.

„Az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése kapcsán egyetemünk is kereste a lehetőségeket Győrben és térségében, ami találkozott a Rába Medical cégcsoport tulajdonosainak szándékával, így közös megállapodás született. A cégek átvilágítása és értékelése hivatalos úton megtörtént, ennek megfelelően került elfogadásra a végleges ár, figyelembe véve a kft.-k eddigi eredményes működését, valamint a társaságok tulajdonában lévő MR-berendezést és egyéb eszközöket. Intézményünk a jól működő, modern infrastruktúrával, kialakult pacientúrával és alkalmazotti körrel rendelkező

Rába Medical cégcsoport 100 százalékos üzletrészét bruttó 370 millió forintért vásárolta meg – írták az üzletről.

Az egyetem vezetése egy ekkora tranzakcióról nem dönthetett önállóan, ehhez a tulajdonosnak, azaz a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának is hozzá kellett járulnia. Az egyetem alapító okirata szerint ugyanis a 25 millió forintot meghaladó cégvásárlásokat a fenntartó alapítványnak kell jóváhagynia. Dzsudzsák Balázs jó barátja, Szijjártó Péter külügyminiszter az alapítvány kuratóriumának tagja volt a tranzakció idején.

Dzsudzsákék tavaly kaptak egy vételi ajánlatot, amit a november végi taggyűlésükön fogadtak el, a tulajdonosváltást pedig március 13-án jegyezte be a cégbíróság. Szijjártó a többi minisztertársával együtt február közepén mondott le a kuratóriumi posztjáról az Európai Bizottság összeférhetetlenségi aggályai miatt, de nem azonnali hatállyal, hanem április elejéig maradt a posztján.

A tulajdonosváltás után mindkét cég új ügyvezetőt kapott a győri fideszes parlamenti képviselő, Simon Róbert Balázs felesége, Simon Róbert Balázsné Nagy Bernadett személyében.

Az MR-berendezések üzemeltetésével nyáron a kormányzat is foglalkozott. Egy olyan törvénymódosítást nyújtottak be, amely államosítaná a MR-vizsgálatokat. Ez azokat a rendelőket érinti, amelyek közfinanszírozott vizsgálatokat is végeznek. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre az egyetem azt válaszolta: „a Rába Medical cégcsoport a GE 1,5 T MR típusú készülékkel magánegészségügyi szolgáltatást nyújt, közfinanszírozású egészségügyi vizsgálatokat nem végez, továbbá nem áll szerződéses kapcsolatban egyetlen közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóval sem.”

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Liberálkiller: ...hahaha hahaha... Ennyi?
Húú, de szánalmas kis férge vagy te a világnak.
Gyáva, buta, nyeszlett kis kotorék vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Végre megtalálta a helyét. Mennyivel otthonosabban mozog itt, mint a pályán.
Toller Béla
Van még kérdése bárkinek azzal kapcsolatban, hogy miért tartja távol a kormány által magánigazgatott magyar egyetemeket az EU a saját pénzügyeitől ?
Menőmanó
Jövedelmezőbb Szijjrágó Pötyivel buzúlni mint focizni.
kulabombaafityiszre
@Liberálkiller: ma, 12:22
Akkor egyételmű leszek.Tehát a köcsög fasszopó liberálkiller nevü szellemi fogyatékos bassza meg a repdedtseggü kurva édesanyját.Kapise köcsög.
jáger laszló
D.Balázs az üzletember eladta a MR készülékét a Széchenyí I.Egyetemnek jó pénzért
Felmerül a kérdés
Mire fogja használni az egyetem ezt az egészségügyi berendezést!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Pedig az efftársak biztos szívesen "privatizálták" volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.