A bakterből lett fideszes Boldog István mentelmi jogát, még országgyűlési képviselősége idején, 2020-ban függesztették fel, miután az ügyészség megvádolta vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel.

Nem győzik dédelgetni a fideszes képviselők korrupcióval vádolt társukat

Középen a köztörvényes vádlott. Forrás Facebook

Ő ugyan tagadta a bűnösségét, de nem indult (indították) a 2022-es választáson. Érthető, hiszen még a Polt-féle ügyészség is megvádolta, hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kértek rá. Más választása nem volt a hajdani Fidesz-tag Poltnak, mert Boldog választókörzetében több polgármester is fellázadt az uniós és költségvetési források „elosztására” általa fenntartott rendszer ellen.

Jelenleg bírósági eljárás folyik Boldog ellen, ennek dacára a Fidesz parlamenti frakciója „beválasztotta” őt az Országgyűlés focicsapatába, s annak tagjaként kivitte magával focizni Erdélybe.

Annyira nem szégyellik, hogy az Országgyűlés focicsapatában egy komoly korrupciós vádakkal bíróság előtt álló társukkal turnéznak – aki nem is képviselő – , hogy arról Orbán Balázs, a fideszes miniszterelnök „inasa” számolt be egy fotósorozattal.

A dologra dr. Hadházy Ákos független képviselő hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán.

Magyar György ügyvéd szerint „Ez nem jogi, hanem morális kérdés, ugyanis nincs olyan jogszabály, amely az országgyűlési válogatott összeállításával kapcsolatban bármilyen feltételt tartalmazna. Gyakorlatilag a csapat tagjait kiválasztó személyek felelőssége, kiket hívnak be a ’válogatott' keretbe’” – mondta az ügyvéd a Hírklikknek. Amúgy a szokásjog azt diktálná, hogy a csapatban aktív parlamenti képviselők jussanak játéklehetőséghez, különben nemigen beszélhetünk országgyűlési válogatottról – jegyezte meg Magyar.

Az ártatlanság vélelme természetesen mindenkit megillet, ám érdemes lenne kellő távolságtartást tanúsítani egy olyan, egykori közéleti személyiséggel szemben, akit a NER-hez meglehetősen lojális ügyészség maga helyezett vád alá. A szolidaritás nemes eszményének is vannak határai, legalább várják meg a jogerős bírósági ítéletet

– tanácsolta Magyar.

Forrás: Facebook, Hírklikk
Fotó: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Az is egy szemét, aki fogadja ezt a terhelt csapatot ! Egy tisztességes börtönválogatott sem állna ki ellenük !
jáger laszló
Szegény fidexeseket még az ág is húzza
M mindennel kell foglalkozniuk! Boldog,boldogtalanok a korrupciós ügyei mind a nyakukba szakadtak..
Nem is értem ,hogy bírják ezt idegekkel!!??
csak ennyi
barátilag
J,L.
namihami
Csak igazolják a mondást: ""Senkit nem hagyunk..."" !
És egyébként is, az út széle elég tágas, egy ilyen botlás még nem az árok! Csak a mi kutyánk kölyke legyen!
ómió
Czeglédy efftárs meg "hogyé' van"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.