Gyopáros Alpár, modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos számolt be a fejlesztésekről. 

Kormánybiztos: több mint 25 milliárd forint értékű fejlesztés történt az egészségügybenMTI/Balogh Zoltán

Már több mint 25 milliárd forint értékű egészségügyi fejlesztések valósultak meg a Magyar falu programban

– mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tállyán, ahol egy megújult orvosi szolgálati lakást adott át.

Gyopáros Alpár hozzátette: ennek az összegnek a tíz százaléka jutott a vármegyének, összességében pedig már több mint 70 milliárd forintnyi támogatás érkezett Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe a Magyar falu programban.

Azt mondta, az orvosoknál tapasztalható szakemberhiány miatt szolgálati lakásokkal szeretnék támogatni azokat a fiatal, pályakezdő orvosokat is, akik szívesen dolgoznának falvakban, kistelepüléseken.

Kiemelte, az elmúlt három évben, amióta orvosi szolgálati lakásokat és házakat alakítanak ki a kistelepüléseken, 178 háziorvosi praxisnál sikerült megoldani, hogy ne maradjon orvos nélkül.

Ezenfelül több mint kétezer egészségügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó fejlesztést hajtottak végre, köztük rendelőintézetek felújítását, építését, orvosi eszközök cseréjét vagy orvosi és védőnői szolgálati lakások kialakítását – mondta a kormánybiztos.

Gyopáros Alpár úgy fogalmazott, Borsod-Abaúj-Zemplén "felülreprezentált" a Magyar falu programban, hiszen nagyon sok kistelepülés van a vármegyében, ahol nagyon sokan élnek. Hozzátette, bíznak abban, hogy az életminőség a program támogatásainak köszönhetően is javul ezeken a településeken, és ott a jövőben is sokan élnek majd.

Forrás: MTI.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Pontosítsunk! 25 milliárdot költötek rá papíron. De mi a valódi értéke? 25-40%-os alkotmányos költséget nyugodtan le lehet vonni belőle.
drrotf
Az a fejlesztés amit a betegek csak hosszú várakozás után tudnak igénybe venni az olyan mintha nem is lenne!A betegellátás igénybevételét kellene megkönnyíteni, mert a hosszú idejű váró listák a beruházásokat szinte semmisé teszik!A gyógyítás szempontjából biztos fontos a korszerű , modern berendezések léte, de a beteg szempontjából meg az a fontos hogy akkor kapjon betegellátást a befizetett járulékáért amikor azt igényli és ne egy fél vagy háromnegyed év múlva, amikor már nem biztos hogy a gyógyítás eredménnyel jár!
jáger laszló
Én máris L vesztem a számol bűvöletében
Mit is jegyeztem +!!???
Borsod vármegyében az EÜ problémája +oldva!!!??
Na na!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Nem tévedek ha azt feltételezem hogy a NER-t ellátó helyeken?
ómió
Az efftársak kivonni szoktak belőle!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.