Ráadásul úgy ugrott ilyen hatalmasat az adósságállomány, hogy nyáron a fűtés sem viszi a pénzt.

Csődhelyzet: egy hónap alatt 13,6 milliárdot ugrott a kórházak adóssága: Elfogyott a bizalom, dühösek a beszállítók

Illusztráció: Pixabay.com

Egy hónap alatt 13,6 milliárd forinttal nőtt a kórházak tartozása – írja a Napi.hu. A Magyar Államkincstár (MÁK) honlapján elérhető adatok szerint június végén 70,2 milliárd forint tartozást halmoztak fel a fekvőbetegellátó intézmények, a szakrendelők és a kórházak háttérintézményei.

A tartozásállomány az egyetemi klinikákkal együtt pedig 72,8 milliárd forintról összesen 86,4 milliárd forintra ugrott

– mondta a lapnak Rásky László, az 1500 orvostechnikai beszállító cég érdekeit képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Hozzátette:

A beszállító cégek vezetői azonban már most is türelmetlenek, sőt nem egyszer dühösek. A bizalom elfogyott, az csak a számlák mihamarabbi rendezésével állítóható helyre.

A nyári időszakban nem könnyű megfejteni, hogy mitől ugrott meg közel 14 milliárddal a kórházak adóssága, hiszen a rezsiköltségek mérsékeltebbek, mint télen voltak. Mivel az intézmények költségvetésének 85-90 százalékát a bér teszi ki, a legvalószínűbb, hogy egész egyszerűen nincs akkora teljesítménye a kórházaknak, amennyi elég lenne a béren kívüli költségek nagy részének fedezetére. Rásky azt is elmondta:

Utoljára 2015. április 30-án volt 84,6 milliárd forint az egészségügyi intézményrendszer adóssága. Eddig ez volt a történelmi rekord, ám akkor már másfél éve görgették a kifizetetlen számláikat maguk előtt a beszállítók.

Forrás: Napi.hu
Fotó: Pixabay.com

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A mellékelt fotón Polokwane (Pietersburg) Kórház látható.--- Kellett a pénz , Lázár János tehenei vízágyához...
www.medpages.info/sf/index.php?page=organisation&orgcode=166661
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@ómió: @faszszopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
Emmersson71
@ómió: @faszszopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
Sámannus
@SÍva: Értem én, hogy mit sokallsz, de az relatív. A kettészakadt, vagy szakított társadalomban ez a nórmális, igen, normális és az is nórmális ha az orvos hiányzik, és látszat intézkedéssel hazudnak a pofánkba. Az is ellentmondás, hogy 300 ft miatt döntik romba az egészségügyet, és egyébb szociális témáben is szükséges az ellátottak hozzájárulása a szolgáltatásokhoz. De nem űgy ám, hogy a költségvetésből vagy az unióból kivehető pénzekel elszalad a cica, és nekünk ilyen hétköznapi dolgokra már nem is telik.
Az a véleményem hogy sok embert oda sem szabad engedni a munkához, dolgozhat akár a fele is a jelenleginek, mégis jobban élhetnénk. A mai politikai helyzetben az állam kivéreztetése folyik, az alkotó személyeket üldözik, és az ellátórendszereket szétverik. Má a csecsemők védőnői hálózatátől is mégszarosabb gazdagszik, holott éppen az ő jövedelme a fedezete annak, amit te a kifosztottaktól vársz. Őket türelemmel és jószándékkal kell támogatni, szemmben azzal amit ez a rendszer művel mindannyiunkkal. talán még veled is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.