Hosszabb lesz a téli és a tavaszi szünet, a nyári pedig rövidebb.

Nem várt lépés a kormánytól: teljesen átalakították a jövő tanévetMTI/Komka Péter

Csütörtök este egy rendelettervezetet tettek közzé a következő tanévről, amelyből kiderül: hosszabb lehet a téli, és a tavaszi szünet is, viszont egy héttel tovább kell majd iskolába járni nyáron – vette észre a telex.hu.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő).

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 20. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő).

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 28. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).

A tervek szerint a következő tanév első tanítási napja 2023. szeptember 1-je, péntek lesz, az utolsó tanítási napja 2024. június 21., szintén péntek. A tanítási év első féléve 2024. január 19-ig tarthat.

Idén az rezsiárak emelkedése miatt módosítottak a tanév rendjén, és lett közel egy héttel hosszabb a téli szünet. Úgy tűnik, ezt az ötletet viszik majd tovább.

A 2024. évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3-án kezdődhetnek, a szóbeli vizsgák 2024. június 17-28. között zajlanak majd.

A tervezetet augusztus 6-ig lehet véleményezni, utána alakul majd ki tanév végleges rendje.

Forrás: telex.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mindig mindent állandóan módosítanak , mert a problémákat, amiket saját maguk idéztek elő, képtelenek kezelni! A vége egy kezelhetetlen, leamortizálódott szakágazat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Dr. Proktor: 08,32 Ne adj további tippeket! A Pintér - Takács duó épp most kszít egy olyan törvény javaslataot, amivel dilettáns módon teszik még roszabbá a járóbeteg ellátást!
Toller Béla
Vazze, előbb konzultálj a munkaadókkal, a munkavállalókkel, ne mindig a házsongárdi csövikkel, a parlamenti patkányaiddal meg a fizetett bólogatóiddal ! Mit csinálsz, oktondi ?
Nessy
@Őrnagy: A sok évtizedes 2x6 órás rendeléseket 8 órássá alakítva, így kevesebb orvos kell, mert csak egy 8 órás rendelés oldható meg. Nem valószínű, hogy kevesebb bérért fognak orvost találni. Pláne nem kardiológus,, reumatológus,gyermek szakellátás , stb. szakorvosokat! Kevesebb orvos, kevesebb ellátott beteg , kevesebb teljesítmény finanszírozás, spórol a tb kassza.
jáger laszló
Nem vagyok érintett tcsak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@szŐrnagyi: ,,Aki mindenben csak a rosszat látja az libsi!"
Aki semmiben nem látja a lényeget, az meg te vagy buta Shikari!
Dr. Proktor
@Őrnagy: A butánál is van butább, te vagy az élő példa...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.