Pedig Recsken állítólag már júniusban megvolt a helyszíni szemle, ami után megállapításokat is tettek.

Nagy a titkolózás: Semmit sem mond a hatóság a sárlavináról, ami Kósa Lajos barátjának bányájánál történt

Illusztráció: Pixabay.com

Bő másfél hónapja, június 8-án történt Recsken az a sárlavina, amely miatt több mint 50 embert kellett átmenetileg kiköltöztetni lakóhelyéről – írja a 24.hu –, ugyanakkor az ügyben vizsgálódó Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) továbbra sem árul el semmit arról, hogy áll a vizsgálat a Kósa Lajos barátjának és ügyvédjének tartott Fiák István tulajdonában álló Andezit-Bau bányájánál.

A 24.hu hetek óta próbálja kideríteni a vizsgálat részleteit, köztük azt, hogy egyáltalán mi a tárgya annak. Úgy tudják ugyanis, a helyszíni szemle még júniusban megtörtént, és születtek is megállapítások a villámárvízzel kapcsolatban.

A recski ügyben egyébként nyomozás is zajlik, miközben kormányhatározat született arról, hogy 500 millió forintos keretig kártalanítják a sárlavinában érintett ingatlantulajdonosokat.

A lap korábban egy szakembert is megszólaltatott, aki szerint ha a bányánál nem vágják ki az erdőt a dombtetőn, az erdő lassította volna a víz lezúdulását a domboldalon, illetve a talaj is többet nyelt volna el az esőből.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Az események még zárultak le a folyamat még napirenden!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lusta
Azért ez így csodálatos. Egy magáncég tevékenysége hatalmas károkat okoz, majd az adófzietők pénzéből próbálják kártalanítani a károsultakat. Persze a közpénz egyben a nemzethy matyar gyapjasok pénze is.
Nessy
Idő kell, hogy elcsituljanak a károsultak, kapnak közpénzből kártalanítást, a károkozónak meg a haja szála sem görbül! Legalább is, a legközelebbi felhőszakadásig.
ómió
De, ugye, itt a "lényeg" Kósa Lajos, efftársak!?
Lepényleső
Vörös iszap...első szakértői vélemény; "a gát ahol átszakadt az nem történhetett meg emberi beavatkozás nélkül"
másnaptól nem volt szakértő ?
Recski iszap...hírzárlat,- a mai napig nincs meg a nyájnak beadható a magyarázat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.