Pert indított a honvédség ellen egy kirúgott katona, mivel szerinte indokolatlanul bocsátották el.

Pert indít a honvédség ellen a katona, lábbal tiporták a törvényeket elbocsátásakor

Kirúgták a honvédet, hogy ne kelljen kifizetni a kezelését. Forrás: Pixabay

Bodó Géza szerint a kirúgása összefügghet azzal, hogy egyik bevetése alatt egészségügyi problémái jelentkeztek, és nem zárható ki, hogy félrekezelték. Emiatt most kártérítést követel, - írja a 24.hu.

Bodónak még két évig tartó, határozott idejű szerződése volt, de végkielégítés és kompenzáció nélkül mondtak fel neki. Mindössze visszailleszkedési támogatást kapott, ami több mint nyolc év szolgálati idő után kéthavi távolléti díjának megfelelő összeget jelent.

Bodó Géza Debrecenben, a Bocskai István lövészdandárban szolgált szakaszvezetőként. Elmondása szerint egy éjszakai ügyelete végén tudta meg: a honvédség nem kíván velük tovább dolgozni, és felbontják a szerződésüket, de indoklást nem kapott – írja a Telex.

Felolvasták neki a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter által aláírt határozatot, mely alapján Bodó Géza szakaszvezetőt rendelkezési állományba helyezik két hónapra. Az indoklásban egy idén januárban hozott kormányrendeletre (8/2023.) hivatkoztak. Ugyanis a honvédség személyi állományának fiatalítására hivatkozva a kormány rendeletben tette lehetővé, hogy a honvédelmi miniszter egyoldalú döntéssel, kéthavi felmentési idővel felmondhassa a szolgálati viszonyát azoknak a katonáknak, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonnyal rendelkeztek.

A rendelkezési állomány azt jelenti, hogy az illető leadja a felszerelését, átadja a beosztását, és várja, áthelyezik-e valahová. Azonban a két hónapos rendelkezési állomány leteltével egy újabb határozattal elbocsátották Bodó Gézáékat. „A felmentés indoka a kormányrendelet 7. § b) pontjára figyelemmel az állományilletékes parancsnok által az ön más beosztás betöltésére történő tervezhetőségéről tett nyilatkozata” – olvasható a honvédelmi miniszter által jegyzett felmentési határozatban.

Bodónak iraki missziója idején egészségügyi problémái jelentkeztek, amelyeket szerinte félrekezeltek. Az orvosi jelentés szerint nem zárható ki, hogy késett a megfelelő ellátás. Fél évig egészségügyi szabadságon volt, utána visszahelyezték a régi helyére, nem szerelték le. Viszont a lap azt írja: ebben az esetben kellett volna Bodónak kapnia életjáradékot vagy valamilyen kompenzációt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter korábban sértődött Facebook-harcosoknak nevezte a kirúgott katonákat, akik sérelmezték az elbocsátásukat.

A Magyar Honvédség illetékese nem válaszolt a neki feltett kérdésekre

Forrás: 24.hu, Telex
Fotó: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ha a Bodó úr nem majrézik a tömeggyilkosoktól akkor végső esetben forduljon az EU bírósághoz!Sajnos az itthoni gazság szolgáltatási rendszar tisztára mossa a szennyesüket a nemzethy uraknak(akik lopnak is)!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Akkor, hajrá! Van itthon sok bíró efftárs!
kereső
A felmondás határozott idejű szerződés alatt is lehetséges? , arra a kormányrendeletre hivatkozva?? Merthogy ennek a katonának a határozott idejú szerződés lejárta előtt mondtak fel, a hivatkozott kormányrendelet alapján.
Aki Én
@ómió: Nem értetted meg ezt sem, igaz húgyagyú balfasz?
De akkor mi a faszt szerepelsz, te buzeráns férge a világnak?
ómió
@Aki Én: Bolsiék aberrált elmebetege! Menj, inkább "prájdolj" egyet! Ott még Bite efftársadat is leszophatod!
Aki Én
@ómió: ...pride. pride, pride.
Már leplezni sem akarod buzeránsságod, te idióta? Csak ez a téma hoz lázba?
Nem tudod elengedni, túl hamar véget ért a felvonulásotok? Ráadásul gyáva, hazug buzeránsként álruhában toltad végig, te faszkalap?
Aztán most velem hisztizel:

Sosem lesz vége, te csicska?
ómió
@Aki Én: Bolsiék abeerrált elmebetege! Egyik efftársadatt se ismerted fel a prájdotokon!? Pedig a fél pártod ott szopta egymást! Ezt hazudnád most másokra!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.