Ruszin-Szendi Romulusz volt vezérkari főnök újabb posztról mondott le.

Lassan kiiktatják: Ruszin-Szendi Romulusz újabb posztról köszön leMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mint ismert, Ruszin-Szendi Romuluszt április végén váltotta le a miniszter a honvéd vezérkar éléről. Ez azonban nem minden: a hvg.hu megtudta, hogy június végén a másik posztját is feladta a honvédségnél. Sokáig úgy volt, hogy a dandártábornok diplomataként folytatja, és az ankarai magyar nagykövetség vezetését bízzák rá, végül „más döntés született".

Ruszin-Szendi Romulusz májusban volt 50 éves, vagyis 45 elmúlt és az előírt 25 helyett már 28 év szolgálati ideje volt, így tökéletesen megfelelt a januári, 8/2023-as veszélyhelyzeti kormányrendelet előírásainak, amelyre hivatkozva az elmúlt fél évben már több száz másik tisztet, főtisztet kirúgtak a honvédségtől. Vagyis vélhetően a tömeges kirúgásokat lehetővé tevő „fiatalítás” áldozata lett.  Sokak szerint

a honvédségen belül zajló példátlan leépítés nem más, mint egyfajta politikai tisztogatás, amelyben egyébként Ruszin-Szendi több „saját embere” is elvérzett – végül most ő maga is.

A lap úgy tudja, a volt vezérkari főnök karriertervei között kezdetben az szerepelt, hogy Washingtonban kap majd fontos megbízatást, de erről le kellett tennie. A következő terve egy diplomáciai karrier volt: május környékén úgy állt a helyzet, hogy egy afrikai ország magyar nagykövetségén láthat el diplomataként külszolgálatot, ám azóta ez is lekerült a napirendről. Ezután felmerült, hogy Ruszin-Szendi Romuluszt Törökországba küldik, és az ankarai magyar külképviselet élére nevezik ki nagykövetnek.

Ruszin-Szendit a kinevezése előtt nagykövetjelöltként meg kellene hallgatnia az Országgyűlés külügyi bizottságának is. A testület július 3-án ülésezett, és akkor zárt ülésen meg is hallgatott egy nagykövetjelöltet, de ő nem Ruszin-Szendi volt, hanem az újonnan nyíló nicosiai nagykövetség leendő vezetője. Most tehát úgy tűnik, mégsem így alakul a jövője, mert állítólag „más döntés született."

Így egyelőre nem világos, milyen poszton fogja a jövőben a „haza szolgálatát" folytatni Ruszin-Szendi, aki 2021-ben lett a honvédelmi tárca helyettes államtitkárából a honvédség első embere – legfiatalabb parancsnokként. 

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Ezen a lapon előbb azt olvastam, hogy Romulust is nyugdíjazta a hun-védelem minisztere, és nem csak úgy magától távozott a mi Romuluszunk.Na de se baj,még ereje teljében levő fiú , aki már nem a farkasok csöcsén nevelkedik, meg tud állni egészen biztos a saját lábán is.Egyébként ha elvállalta a piszkos munkát , akkor annak közelről élvezze következményeit is !A Mór megtette kötelességét, a Mór mehet!-mondta Icki- Viszki- Dobroviczky nulla hadi ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező hadseregügyi miniszterünk.Ez utóbbit nem én találtam ki , a leszerelő emberei mondták az "úrról"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Valahogy minden pofon jó helyre megy,remélem elborul az agya és... hogy is van tovább?
Juhász István
Van aki 5 hetes KIKÉPZÉS után ALEZREDES lehet Magyarországon. Persze, ehhez az államfő férjének kell lenni. Szegény Romulusz... már az sem adatik meg neki, hogy a jövőben NYUGALMAZOTT HONVÉD TÁBORNOK cimet viselhesse, mert a honvédség állományából is " távozásra kérték ".
Pálinkás Pál
megérte segget nyalni rombusz koma.,? megtanulod, nem boltolsz cigánnyal..
verőce21
Diplomáciai poszt helyett kaphat 6 havi végkielégítést...?
És a felmentett tisztjeivel együtt alakít egy őrző-védő céget? A fosőrnek is kell a konkurrencia...!
balos
Annyi szart gyüjtött maga köré a geci,hogy abból nem nehéz találni 1 fost ilyen "komoly" feladatra,mint hon-véd-elem vezető!A vezetőik szervilizmusa világ szinten is elismert!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.