Hadházy Ákos szerint nem igaz, amivel Orbán Viktor és Szijjártó Péter is büszkélkedik.

Hadházy: Így néz ki a gyakorlatban „Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója“
Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Így néz ki a gyakorlatban „Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója“

- kezdte bejegyzését a független képviselő.

Mint írja, "a miniszterelnök és a világjáró külügyminiszter is szeret azzal büszkélkedni, milyen sok ukrán menekültnek segítünk, csak épp ez nem igaz. A többség ugyanis csak átutazott Magyarországon".

Hozzátette:

Akik mégis itt maradtak, és munkát is vállalnak, elvileg jogosultak lakhatási támogatásra, de ezt néhány napja alaposan megszigorították: lényegében csak azok jogosultak rá, akiknek a családjában van gyerek, terhes nő vagy 65 év feletti személy.

Hadházy Ákos szerint különösen vicces, hogy ez az összeg nem mindenhol azonos:

Budapesten például 80 ezer forint, de a „falusi CSOK-ra“ jogosult kistelepüléseken 120 ezer forint, ami pont a fordítottja annak, mint ami a lakásárak miatt logikus lenne.

Hozzátette:

A közlönyben néhány napja megjelent (szégyenlősen jól eldugott) rendeletmódosítás értelmében csökkentik az önkormányzatok menekültek után igénybe vehető támogatását is. Nehogy már a helyi közösségek segíteni tudjanak…

A független képviselő kiemelte, "a Magyarországra érkezett menekültek ellátását az első naptól kezdve civilek, egyházi személyek, lelkes önkéntesek oldották meg, az állam csak késve és inkább csak mutatóba szállt be".

Most pedig még azt a keveset is megvonják tőlük, amit eddig adott a költségvetés. Más lehetőség nem nagyon marad tehát számukra, mint tovább állni. Amúgy sem jó Magyarországon ukrán az lenni, a kormánypropaganda megtette a hatását, erre fogékony honfitársaink részéről sok inzultus éri a menekülteket

- emelte ki.

Forrás: Facebook

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: @KisTehen: ti és az emlékezet..., ,ti azt is elfelejtitek ha pisilnotok kell,ti csak arra emlékeztek halványan,hogy 0rbán a királyotok! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Mi ebben a hazugság, te buta balfasz?
Hazudd ide nekünk, jó bolsi csicska módjára, te pondró propagandista féreg.
ómió
@Aki Én: Hullaházy nevű pondró efftársad léte, az maga a tömény hazugság, bolsiék aberrált elmebetege! Idáig nem jutsz el?!
Aki Én
@ómió: Minden ilyen ostoba hozzászólásod csak bizonyíték Hadházy mellett. Képtelen vagy cáfolni, de ne aggódj, nem is lehet.
Az a baj, hogy annyira balfasz vagy, hogy mégis ugatsz. Ezzel csak igazolva Hadházyt, te agyatlan buzeráns csicska, te Pride gyöngyszeme.
ómió
@Aki Én: Már egyes szavak külön-külön megértése is túl magas aberrált efftársi elmebetegségednek!? További próbálkozásokkal, azért, ezt talán jobb, ha nem fokoznád!
Aki Én
@ómió: ..és újra :)
Minden ilyen ostoba hozzászólásod csak bizonyíték Hadházy mellett. Képtelen vagy cáfolni, de ne aggódj, nem is lehet.
Az a baj, hogy annyira balfasz vagy, hogy mégis ugatsz. Ezzel csak igazolva Hadházyt, te agyatlan buzeráns csicska, te Pride gyöngyszeme.
ómió
@Aki Én: Bolsiék elmebajos aberráltja! Nem javult az értelmed!? Akkor, ne erőltesd, mert csak még hülyébb buzi leszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.