A Dharma lómenhely azután került az állami szervek célkeresztjébe, hogy pénzt kért az Agrárminisztériumtól az állam lovainak gondozásáért.

Elbontatja a kormányhivatal a lómenhelyet, amelyik vitába keveredett az Agrárminisztériummal

Illusztráció: Pixabay.com

Azok után, hogy a hatóságok a siófok-töreki Dharma lómenhelyen alig pár héttel ezelőtt elbontatták az állatok elszökését megakadályozó kaput, Neszményi Zsolt Somogy vármegyei főispán határozatot hozott a területen lévő összes építmény elbontásáról, vagy szabályossá tételéről – írja a 24.hu. Mivel utóbbiról nem rendelkezett a megyei kormányhivatal, így csak az elbontás marad.

A hatóságoknak a lóbeállókkal, néhány jurtával és sátorral, valamint egy faházzal van problémájuk. A Dharma Ló Menedék Alapítvány vezetője, Czinkóczky Csaba erről azt nyilatkozta:

2019-ben bejelentettük az épületet az építésügyi hatóságnál, ki is jött a főépítész, aki mindent rendben talált, és címet is adott az épületnek.

A Dharma Ló Menedék Alapítvány azután került az állami szervek célkeresztjébe, hogy vitába keveredett az Agrárminisztériummal: szerintük úgy gondozták éveken keresztül az állam lovait – amelyeket állatkínzás, rossz tartási körülmények miatt a hatóságok elkoboztak –, hogy egy fillért sem kaptak cserébe. Július végén írtuk meg, hogy a sokadik hatósági eljárást megelégelve a lómenhely feljelentést tett, mivel a bíróság előtt is bizonyíthatónak tartják a hatósági vegzálásokat.

A lómenhely ügyvédje, Litresits András szerint most is egyértelműen hatósági túlkapásról van szó, és bíróságon indítanak közigazgatási pert a döntés ellen.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay.com

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Lázár tehenei vízágyat is kapnak, lehet, hogy megirigyelték a lovak, és bejelentést tettek az ombudsmannál. Végül is, mi ez, ha nem skandalum?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR PRÉDlKÁTOR
@Nyírfa: Aki "megnyerte" a területet, az egy "vállalkozó"... Hogy milyen, az nem az én dolgom minősíteni...
Toller Béla
Az egészben az a megdöbbentő, hogy a kormányhivatal inézkedik, átgázol mindenen, nyitva hagyja a korrupció útját, mert szándéka van vele. És a társadalom úgy tesz, mintha nem tehetne semmit ! Ha hagyjuk, hogy így menjenek a dolgok, előbb-utóbb tényleg nem tehetük semmit sem ! Ellent kell állni, a ló... tudja, hogyan és miként.
Macskaszem
@Toller Béla: Jászai Gellért (4iG) az egyik leggazdagabb geci, akinek kell a terület. Orbán puszipajtása. Nem hiszem, hogy van lelkiismerete, azzal nem jutott volna oda ahol most van.
Nanya
Ti büdös G rengeteg ! Mármint rengeteg geci büdös,köcsög aljadék,hányadék ződtakony,hüvelyfolyást nyeldeklő,híg székletben hörgő ,ragacsos szarcsimbókok,akik a lovak halálának is csak örülni tudtok ,nektek üzenem:
Azt a kibaszott jó ,kúrva anyátokat !
Titeket kellene elaltatni NAGYKALAPÁCCSAL !

Adj Uram Istenem,hogy legyen átkozott maga,a családja és minden hozzá közelálló ,mindenki aki ebben az aljasságban részt vesz !!
Az átkom rendkívüli!
És nem csak ide érvényes !

Uram ! orbánt,Egy példátlanul kártékony álkeresztényt sújtsd teljes haragoddal,vedd el még a maradék elméjét,dobd
egylatrinába ! ( a mocsokláda híveivel együtt)
Nyírfa
@Nanya: 20.19

Ez az átkozódás borzasztó. Mindazonáltal légy vele tisztában, hogy visszaszáll. Kívánom, hogy értsd meg, nincs az a szent cél, ami szentesíti a nemtelen eszközt.
Nanya
@Nyírfa: Megkérlek,szépen kérlek ,hogy te ne foglalkozz velem!
Átkozódok és ezután is átkozódni fogok.
Sajnálod őket? Félsz,hogy fog rajtuk az átkom?
Az meg,hogy visszaszáll? Na és akkor mi van?
Olvass női lapokat,ott csak a luxuskurvák meresztgetik a picsájukat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.