Végelszámolás indult el Filep Dávid Aktuális Média Nonprofit Kft. nevű cégénél – írja a 24.hu. Filep a legtöbbeknek A kopasz oszt kormánypárti Facebook-oldal arcaként lehet ismerős, a választási kampány során lelkesen terjesztette a miniferis, Gyurcsány-shows videókat. A céget tavaly ismeretlen forrásból 634 millió forinttal támogatták meg. A bezárásról az érintett egyelőre nem nyilatkozott.

Mi történt? Végelszámolás indult el a 700 millió forinttal megtámogatott, "miniferis" videókat terjesztő fideszes propaganda-influenszer cégénél

Végelszámolás alá került az elektronikus cégbeszámolóra feltöltött dokumentum szerint a kormánypropagandista Filep Dávid egyszemélyes cége, az Aktuális Média. A hivatalos dokumentum szerint Filep június 26-án határozott a cég jogutód nélküli megszüntetéséről, a végelszámolással járó feladatokat szintén ő látja el, ahogy eddig az Aktuális Média ügyvezetését – tudta meg a 24.hu.

Filepet a Facebookról leginkább A kopasz oszt nevű oldaláról ismeri a nyilvánosság.

Az Aktuális Média volt az a cég, amely tavaly, a választások évében ismeretlen forrásból 634 milliós támogatáshoz jutott. 2021-ben saját beszámolója szerint 75 milliót kapott támogatásként – vagyis az utóbbi két évben több mint 700 millióval segítették külső forrásból a működését. A cég árbevétele az idén, ahogy 2022-ben is, nulla forint volt. Tavaly anyagjellegű ráfordítás címszóval 623 milliót, személyi jellegű ráfordítások néven pedig 34 millió forintot fizetett ki Filep vállalkozása. (Idén már csak egymillió forintnyi személyi jellegű kiadása volt az egyszerűsített éves beszámoló szerint.)

Filepet nemcsak az emeli ki a fideszes politikai influenszerek közül, hogy az egész mezőnyből őt követi egyedül Instagramon Orbán Viktor, de az is, hogy van egy saját mini-Megafonja, és a közösségi médiás megfelelői 2021 óta már több mint 455 millió forintot költöttek hirdetésre. A koncepciónak eredetileg része lehetett egy híroldal is, ám ezzel hamar felhagytak a készítők, az aktualis.hu-n 2021 nyara óta nem találhatók friss cikkek.

Az Aktuális Facebook-oldal az Ad Library adatai szerint 2021. novembertől 2022. december közepéig összesen több mint 296 millió forintért reklámozta posztjait, a YouTube-on pedig 159 millió forintra rúgott az összeg december 15-én. Az Aktuális hirdetési kampányai időben és témákban rendre egybevágnak a fideszes közösségimédia-úthenger csapásirányával. A választások előtt a cég a Gyurcsány-show különféle epizódjait és olyan videókat hirdetett YouTube-on, amelyek Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltet járatták le.

Forrás: 24.hu, Telex

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
A cég megy - a pénz marad!
MModernizált világunkban már nincs szükség Joszip Totokra és Simicska akarom mondani Kaya Ibrahimokra a mosoda üzemeltetéséhez...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
A kopasz lenyelte a támogatást,majd csődöt jelentett!!
Ügyes!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Ismeretlen forrásból 700 milla? Milyen beszámolót készitett ez a cég? Hamisat- amely nem felel meg a számviteli törvény előirásainak. Egy cég nem szerepeltethet a beszámolójában olyan bevételeket, amelynek forrásáról nem ad számot, azaz beszámolójából nem derül ki a bevétel forrása. A NAV a végelszámolás alá kerülő cégeket , kapacitás hiányában nem mindig vizsgálja meg- de most azért nem ártana. És minden ilyen esetben, amikor kirivó, hogy a cég nem valós beszámolót tett közzé. Ja, a nem valós beszámoló készitése-a BTK hatálya alá tartozik- azaz bűncselekmény.

Mert az egy dolog, hogy az állampárt azért támogatta meg ezt a céget, hogy hazug propagandát folytasson a köz pénzén- az adó-és számviteli előirások rá is vonatkoznak.Még akkor is, ha követi a tulajt az instán a magyar "úristen".
Yoda69
"A mór megtette a kötelességet, a mór mehet."
A naci feideSSnek is csak addig kelett ez a kamuceg, amig kozpenzen jol meg politikai gyilkoltak MZP-t es Gyurcsanyt. Most meg elvagja a szalakat, es semmi nyom marad, csak az eltunt 700 milla.
jesz
@sgl: nyugi...most nyár van, ilyenkor pinennek...fárasztó a sok tüntetés.
kereső
@sgl: 11:51 Mint kiderült, az ellenzéki politizálás minőségében sem ért egyet a DK és az MSZP.

"A választók tavaly döntöttek: az az ellenzéki politika, amely a tagadásra, a kormány kizárólagos támadására épül, nem vezet győzelemre. Sőt totális zsákutca

– mondta.

Azonban kiemelte, meg kell húzni a határvonalakat, „és bár minden tiszteletem a DK elnökének, úgy hiszem, az általa húzott határvonal nem helyes”.

Molnár szerint racionálisabbnak kell lenni, „ami nem jelentheti azt, hogy a kormány végtelenül elhibázott gazdaság- és szociálpolitikáját ne kellene kíméletlenül kritizálni. Szintén bírálni kell a kormányt a külpolitika terén megvalósult elszigetelődés miatt. Viszont vannak nemzeti sorskérdések, amelyekben lehetnek közös pontok: nemzetpolitika, családtámogatások vagy akár a sport területe is ezek közé tartozik.”

Ezt követően szóba került, hogy a DK nem tartja legitimnek a kormányt, amivel csak részben ért egyet Molnár Zsolt.

Jogi és politikai értelemben legitim a kabinet, ám morális szempontból jogosan adódnak aggályok a médiahelyzet vagy például a választási rendszer kapcsán. "

Hát akkor gereblyézzük még egy kicsit a x@rt, hátha nem lesz büdösebb. Ez a gyökér már elfelejtette, mi volt a szlogen 2006-ban? "Gyurcsány hazudott, a kormány nem legitim".
És 2022-ben mit csinált orbán a kampányban? Hazudott szakmányban- akkor legitim a megnyert választás állampárti kormánya?Szólt egy árva szót is orbán felelősségéről? Ja, azt nem lehet- a felkent uralkodót nem lehet bántani, "út csak hódolat illeti, és dicséret". Na, elmehet a sunyiba- kollaboráns barom.
csak úgy....
27376 nézö és csak 180 tetszik? -ennyi lenne a fideszes 2/3 ad?

Dave Világa : 41855 nézö és 1932 tetszik !
egy kis ízelitö: www.youtube.com/watch?v=mF-M5kss1ZY

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.