Nyár közepétől, a dohánybetakarítás megindulásával ismét fokozottan ellenőrzi a termelőket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Lecsap a NAV az "illegális gyűjtögetőkre" – fokozott ellenőrzésre lehet számítani
Fotó: Facebook / videó

A NAV azt közölte szombaton az MTI-vel, hogy az ország dohánytermelő területének több mint 80 százaléka Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében található.

A két vármegyében több száz termelőre koncentrál a NAV ebben az időszakban, de a folyamatos kontroll az ország egészére kiterjed.

A betakarítások idején kiemelt szerepet kap a dohánylevél feketepiacra juttatásának megakadályozása, a termelőket kockázatelemzések alapján, vagy szúrópróbaszerűen ellenőrzi a hatóság.

A közúti szállítások kontrollja mellett az egyenruhások telephely-ellenőrzéseket is végeznek, a termőterületek monitorozására drónokat is bevetnek.

Azt írták,

alighogy megkezdődött a dohánylevelek betakarítása, a pénzügyőrök egyre-másra értek tetten magánszemélyeket, akik a termőföldeken jogosulatlanul szedték a dohányt. A növényi részeket padlásaikon és tárolóikban szárították, majd pedig feldolgozták. Az "illegális gyűjtögetőknek" – a jövedéki eljárás és milliós nagyságrendű bírság megfizetése mellett – lopás miatt kirótt szankcióval is számolniuk kell

- jelezték.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Fogy a lóvé, egyre nagyobb az idegesség.
jáger laszló
A dohány még mindig kurrens termék,nem hiába ez a neve!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
közben 0rbán elsö nagy szerelme andival hajókázik ,aki a rövid (13 éves) milliárdos pályafutása alatt, még sosem látott nav.-ot! :)
Lepényleső
Van aki jogosnak érzi a rablást is,- ha az álatala készített törvény alapján ő követi el,
mindenki más pedig ha akár böngészni is mer,bűncselekménynek minősülőt követ el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.