A szervezet vasárnap reggel kiadott közleményében a tervezet visszavonását szorgalmazza, hangsúlyozva a tűzvédelem kritikus szerepét – írta meg a napi.hu.

A tűzoltók felháborodtak: vonják vissza a tűzvédelmi törvény tervezett módosításait

Fotó: Pixabay

A Lánglovagok Egyesület élesen reagált a tűzvédelmi törvény tervezett módosítására, amely a munkahelyeken kötelező éves tűzvédelmi oktatás eltörlését is magában hordozza.

Az említett törvénymódosítást a Miniszterelnöki Kabinetiroda augusztus 7-én bocsátotta társadalmi egyeztetésre, azzal a céllal, hogy csökkentse a vállalkozások adminisztratív terheit.

Ennek értelmében szűkítenék a Tűzvédelmi Szabályzat készítőinek körét, és eltörölnék a munkavállalók éves tűzvédelmi oktatásának általános kötelezettségét.

A Lánglovagok Egyesület ugyan egyetért a vállalkozások adminisztratív tehercsökkentésének fontosságával, de hangsúlyozzák, hogy a tűzvédelem nem szenvedhet csorbát.

Az egyesület úgy véli, hogy a tűzvédelmi szakma szereplőivel együttműködve kellene átgondolni a Tűzvédelmi Szabályzat reformját, valamint a tűzvédelmi oktatás terén esetlegesen szükséges változtatásokat.

A tűzvédelem alapvető fontosságú a munkahelyek és az emberek biztonságáért, ezért a törvénymódosítás tervezett változásai mélyrehatóan megfontolandók. A vita nyomán a végleges döntés kialakításához a tűzvédelmi szakma és a hatóságok együttműködése elengedhetetlenül szükséges lehet.

Forrás: napi.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
fFeltételezjetően egy nagggyon hozzáértő főokos alkotta meg a tervezetet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@kereső: Így van. Viszont azt olvasom: "eltörölnék a munkavállalók éves tűzvédelmi oktatásának általános kötelezettségét."
Tehát nem tiltják meg, hogy indokolt esetekben, veszélyes üzemnél a munkáltató hívjon előadót.
justhpeter
@Philip Marlowe: Nem sietek, a bukásotok után majd megnézem a képedet. Ne aggódj, már nincs messze.
izéke
@Philip Marlowe: meglesz a negyedik kétharmad ez nem is vitás,de ez csak a birka szavazókat minősíti. Ezért is érdemli meg ez az ország,hogy lesüllyedjen az oroszok,majd az észak-koreaiak szintjére ahová már sebesen halad. Lehet majd nemzetileg mellet döngetni miközben egy láger lesz az ország kim ir viktor keze alatt. Én szurkolok neki,hogy végre dobják ki a magyarokat az EU-ból és álljon orbán a saját lábára. Szabad lesz az utatok a keleti "demokráciák" felé,úgyis az az irány hát jó utat!
szép új világ
Logikus, hiszen a fél tucat ázsiai országból érkező "vendégmunkások" úgysem értenének belőle egy kukkot sem.
jáger laszló
A tűzoltók pedig ezután felháborodva oltják majd a tüzet és közben Orbánra gondolnak...
csak ennyi
barátilag
J.L..
almalibre
Vannak még, akik komolyan végzik a munkájukat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.