Nem ez az egyetlen különös ingatlan-ügy a siófoki Jódi-hegyen.

Hivatalosan gazdasági épület, valójában Jászai Gellért luxusnyaralója – A hatóságok nem látnak semmi gyanúsat

Kép: 4iG

Nem vagyok jogász, nem tudom, miért nem kellett beleírni a szerződésbe. Gondolom, ha a hatóságnak gondja lett volna vele, szólnak, hogy így nem jó

– mondta a Telexnek az ingatlant eladó Barna György, a Plázs Siófok vezetője, a budapesti Symbol alapítója, akit telefonon értek el. Amiről szó van: Barnától a Telex szerint

240 millió forintért vett egy olyan gyümölcsöst a 4iG-elnök Jászai Gellért a siófoki Jódi-hegyen, melyen hivatalosan csak egy gazdasági épület áll, míg a gyakorlatban egy luxusnyaraló.

Azt írják, Barna a 2020-as eladás előtt alakította át az épületet, annak szerkezetéhez azonban állítása szerint nem nyúlt, így nem kellett külön engedélyt kérni. A Somogy Megyei Kormányhivatalnak sem volt problémája a gazdasági épület teljes átalakításával, és az újonnan felhúzott kerti építmények (kocsibeálló, szauna, medence, melléképületek) sem szúrták a hatóság szemeit.

A kormányhivatal egy 2021-ben folytatott eljárás során megállapította, hogy az épület az engedélyben előírtaknak megfelelően épült

– válaszolták a Telexnek. Pedig a siófoki önkormányzat a lapnak még meg is erősítette, hogy a környéken lakóépületet nem, csak „a növénytermesztés, az állattenyésztés és a halászat gazdasági építményei, továbbá az ezekkel kapcsolatos termékfeldolgozás és tárolás építményeit” lehet elhelyezni.

A medencében mossák a gyümölcsöket, a szaunában szárítják

– jegyezte meg a lapnak erről az egyik szomszéd. Megkeresték Jászait is, aki nevében a 4iG kommunikációs igazgatósága válaszolt a lapnak:

Jászai Gellért az ingatlan vásárláshoz szükséges jogosítványok birtokában, az adásvétel során mindenben a hatályos jogszabályoknak és a földforgalmi törvényben meghatározottaknak megfelelően járt el.

A lap kitér még arra is, hogy Jászai gyümölcsösétől pár teleknyire a 4iG alelnöke, a Vodafone igazgatótanácsának tagja, Linczényi Aladin Ádám építkezik. A környéken gazdálkodó civilek még márciusban kérték az építési engedélyek felülvizsgálatát a Somogy Vármegyei Kormányhivatalnál. Szerintük egy hatalmas beton monolitot építtet Linczényi, ami ha kész lesz, átnyúl majd a telekhatáron.

Ráadás az ügyben, hogy ugyanezért, a telekhatáron való átnyúlásért akarja elbonttatni a Somogy Vármegyei Kormányhivatal a Dharma lómenhely faházát – melynek legelőire Barna György pályázik a Telex szerint.

Forrás: Telex.hu
Fotó: 4iG

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szar lesz utána megszokni a Csillag Bútorgyár munkásszállását...
Qqberci
Szar lesz utána megszokni a Csillag Bútorgyár munkásszállását...
madlaci66
Mit nem lehet ezen érteni? Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, csak az uralkodó osztály kivétel.
rücsü41
Mindenki tudja, hogy az a magatartás amit ezekben az ügyekben az ügyfelek megjátszanak az nem más mint törvények kijátszása.Szerintem minden műszaki ügyintéző aki ezekben az ügyekben eljárt az felismeri,hogy mely építmények a mezőgazdaságot segítő létesítmények és melyek egy üdülőé, és mindenki aki a környéken él , az tudj,hogy az épületeket mire használják, csak hát a hatóság ilyenkor nem azért van hogy a törvényt betartassa, hanem hogy elnézze annak kijátszását egy kis előnyért.
Ezodabasz
@rücsü41: Rájuk nem vonatkoznak a saját törvényeik! A kiskapukat (barátságkapu) is ismerik, hisz ők csinálták!
namihami
Mi a gond? Ez egy gazdasági épület, ami az átalakítástól nem vesztette el gazdasági épület jellegét!
Az itatók, a fejőgèpek, az inszeminálásra szolgáló helységek és a többi hasonló funkciót szolgáló rész ""szinte"" ugyanolyan maradt! Csupán a fenti célokban és funkciókban résztvevő egyedek változtak!
Különben is, a csónak már olyan pikírt! Azt a Borkai már erősen leharcolta!
justhpeter
@namihami: Tulajdonképpen annak idején Borkai is csak inszeminált a hajón, tehát egy gyakori gazdasági tevékenységért leéé meghurcolva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.