Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, de időszakosan előfordulhatnak erősen felhős körzetek is. Szórványosan várható zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet.

Riasztás több megyére – Hatalmas zivatarhullám és fülledt hőség jön ma

A változó irányú szél mérsékelt marad, viszont zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton döntően gyengén vagy közepesen felhős idő várható, de a középső és nyugati országrészben lehetnek erősen felhős körzetek is, emellett foltokban pára, köd képződhet. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar – kisebb eséllyel az ország keleti tájain –, melyekhez akár felhőszakadás is társulhat. Csak zivatarok környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 17 és 21 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken akár 17 fok alatti értéket is mérhetnek.

Az éjszaka képződő pára- és ködfoltok reggeli megszűnését követően általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire gyenge marad a légmozgás, de zivatarok környezetében megerősödhet a szél. A csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.

Vasárnap napos időre van kilátás többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az északkeleti, keleti tájakon néhol előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában 18 és 23, a hidegre hajlamos helyeken kevéssel 18 fok alatt várható. A csúcsérték 30 és 35 fok között valószínű.

Forrás: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.