A kutyaszorítóban lévő fideszes kormány, amely sok száz milliárd forintért vette meg a Vodafone-t, most fizetőssé tenne számos, eddig ingyenes elkerülő útszakaszt, hogy ezzel számításaik szerint 150 milliárd forinttal növeljék az állampolgároktól beszedett pénzt.

Karácsony Gergely türelmesen elmagyarázta a fideszeseknek, miért hülyeség fizetőssé tenni az M0-t

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook bejegyzésben válaszul sokadszor is megpróbálta nekik elmagyarázni, mi is a gond az elkerülő utak megsarcolásával – és nagyvonalú volt, hiszen arról nem is szólt, hogy a fideszes kormány Budapest területére eső autópályaszakaszokért is simán beszedi a Pest megyei utakért szedett megyematrica pénzeket – lásd például az M3-as bevezető szakaszát, Újpest és Szilas-pihenő között. 

"Ha azonban az ostoba papagájszlogeneken túl Budapest jövőjét tartjuk fontosnak, akkor a kormány tervét az M0-s teljes szakaszának fizetőssé tételéről aligha nevezhetjük másnak, mint károkozásnak. Az autósok megsarcolása mellett ismét Budapestnek, a budapestieknek okoznak kárt. Az M0-st nem fizetőssé, hanem ingyenessé kell tenni, ezt kezdeményeztük többször már a kormánynál. És megtesszük újra, érvekkel, tényekkel, adatokkal, hátha akad még ott valaki, akinek ez többet számít, mint az ostoba szlogenek…

- kezdte Karácsony.

És hogy mi köze az M0-snak a budapesti dugókhoz? A budapesti torlódások elsődleges okai a város határain kívül keletkeznek: naponta több mint 300 ezer autó jön Budapestre az agglomerációból, sok autó a fizetős M0-s szakaszt is a városon keresztül kerüli el. Nem nehéz belátni: ha a városban ingyen lehet közlekedni, azt elkerülni azonban csak pénzért, akkor több autó megy keresztül a városon. Márpedig a budapesti belváros úthálózata ezt a terhelést egész egyszerűen nem bírja el. Ha a problémák jó része a városhatáron kívül keletkezik, a kezelésüket is ott kell elkezdeni. A cél, hogy csak akkora forgalom terhelje a belvárost, amelyet az ottani úthálózat biztonságosan és kiszámíthatóan le is tud vezetni. Ezt a célt a fizetős M0-s terve súlyosan hátráltatja, az ingyenes M0-s viszont szolgálná.

Ha egységsugarú fideszes lennék, úgy mondanám, fejezze be a kormány az autósüldözést. De engem Budapest jövője, a város élhetősége érdekel, ezért újra nekifutunk az észérveknek az ingyenes M0-sról a kormány felé, a többi rajtuk múlik.

Forrás: Facebook
Fotó: Pixabay

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Az autópályadíjpénzek a Mészáros/Orbán család zsebébe vándorolnak!
Találós kérdés: na, vajon miért szaporodnak a fizetős szakaszok? A nyertes nemhogy kapna nyereményt, de még pluszba fizethet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Karácsony csak azt tudná elfogadni, ha a honvédelmi miniszter ló nélküli huszárjai menetelnének át Budapesten.
ómió
Csak nem azért, mert nem Mutyigeriéknél landolna a pénz!? Nekik csak a parkolási sarc a "nem sarc"!
Dr. Proktor
Hülyének okosságot? Na ne...
Az idiótákkal nem lehet értelmesen vitatkozni, mert ők az idiótaságukban tökéletesek!
Lepényleső
...és ők meg is értették,így a fizetési tételeket csupán tízszeresére növelték,- holott csak nyolcszorosát tervezték?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.