Másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt néhány keleti járásra.

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki néhány keleti járásra és Baranya vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Közeleg az ítéletidő, brutális szél is várható – Itt csap le a vihar hamarosan!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád valamint Baranya vármegye egyes járásaiban a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat közölte:

szerda estig főként az ország keleti harmadában és a déli határvidéken kell zivatarokra számítani, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet, de intenzívebb cellákhoz viharos, óránként 60-80 kilométeres – északkeleten esetleg 8590 kilométer/órás – széllökések és jégeső társulhat.

Estétől a legtöbb helyen megszűnnek a zivatarok.

Csütörtökön napközben elsősorban az északkeleti tájakon (és kisebb eséllyel esetleg az Alpokalján) lehet néhol zivatar, amelyeket óránkénti 45-65 kilométeres szél, intenzív csapadék és esetleg kisméretű jég kísérhet.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Északkeleti részben lakunk és már jó előre elindulunk a temetőbe, mert a 8590 kilométer/órás szél úgyis ránk döntené a házunkat.
Pálinkás Pál
" északkeleten esetleg 8590 kilométer/órás – széllökések és jégeső társulhat. "...vazze propi, nincs nálatok szerkesztő...aki átolvasná, mielőtt kiteszitek a baromságot..?...mondjuk ragaszkodni kéne legalább az érettségihez,...lassan olyan @durbincs szinten kommunikáltok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.