A státusztörvény miatt felmondott Vezsenyi László, a híres vasalódeszkás tanár, aki 32 évig tanított a makói József Attila Gimnáziumban – írta meg a hvg.hu.

„Inkább lennék ausztriai mosogatófiú, mint idehaza lehajtott fejű tanár” – felmondott a vasalódeszkás pedagógus

Fotó: ARC/Facebook

Az 56 éves pedagógus úgy érzi, hogy a státusztörvény bevezetése és a pedagógustársadalom közönye miatt már nincs helye a magyar oktatási rendszerben.

Vezsenyi a hvg.hu szerint elmondta, hogy az új státusztörvény és az ahhoz kapcsolódó intézkedések hatására úgy érezte, mintha a társadalom nem értékelné a pedagógusok munkáját. Kifejezte elégedetlenségét a politikai folyamatokkal is, és úgy fogalmazott: 

„Nekem az is jó lett volna, ha a Fidesz teljesíti azokat a dolgokat, amiket az oktatással kapcsolatban jónak tartanék. De nyilván, őket nem érdekli a rendszer, a Fidesz csak be akarta darálni a pedagógustársadalmat. Tulajdonképpen sikeresen meg is csinálta.”

Vezsenyi neve korábban azért vált ismertté, mert a karantén idején vasalódeszkára felfeküdve készített tanítóvideót arról, hogyan kell úszni, humoros módon mutatva be az otthoni oktatást. Azonban a videó miatt akadtak problémák: egy szülői panasz nyomán a tankerület letiltotta őt a tanításról, és korlátozó feladatokat rendelt el neki. Az ügy hírére reagálva az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kritizálta a letiltást, és az érintett tankerületi igazgató lemondott.

Vezsenyi most elmondta, hogy a helyzet tovább romlott az új tankerületi vezetővel. Korlátozták munkáját és osztályfőnökké sem nevezték ki. Véleménye szerint politikai üldöztetés indult ellene azáltal, hogy személyes álláspontját nyíltan kifejezte az oktatási rendszerrel kapcsolatban, és támogatta a pedagógusok tüntetéseit.

A pedagógusok státusztörvény miatti felmondása egyre gyakoribb Magyarországon. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) közlése szerint július végére már több mint kétezer tanár hagyta el munkahelyét. A státusztörvény elfogadása és a pedagógusok ellenállása pedig mélyebb okokat tükröz, amelyek az oktatási rendszer változásaira és a pedagógusok megbecsültségére utalnak.

Forrás: hvg.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nessy: erröl jut eszembe,pár éve egy otthoni "libsi" haverom mesélte:
a szomszédja egy vér fideszes de alapjában véve jó ember, télen még a madarakat is eteti! -mikor a madáretetöre kiírta,hogy "csak cinkéknek" ,akkor megkérdezte töle,hogy mit jelent ez a fölirat,mire a faxi: libsi verebeket nem etetek..
gyerekkoromban nekem is voltak idös ismeröseim ...,de ennyire hülye 1 sem akadt köztük! 0rbánék faxán elbutították azokat akiket lehetett...
jancsipapa
@KisTehen: Azért ,mert a maradók csak 95-98 %-a az egésznek...
jancsipapa
@Maxipocak: Na ,látod ! Ezért nem kelletek ...Ez a gyűlölködő,fröcsögő stílus a másikra csak azért ,mert a véleménye más.mint a tiéd.Tégen még lenézni sem lehet eléggé...
csak úgy....
@Őrnagy: ha sportos és ruganyos vagy még mindíg ,akkor állj fejre,csinálj egy tótágst és fosd le magad" - gyakorolj végre valami önkritikát ,te elbaxott-bebaxott balga!
Box Hill
Egy normális tanárnál foglalkozás sovinizmus sincsen. Ebben is vered a lécet.
ómió
Máris elhúzhatsz "sógiékhoz mosogatni"! Vagy inkább "guruló dollárt" vársz!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.