Augusztus elején több videófelvétel mutatta be, hogy ágyi poloskák elárasztották a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonát – írta meg az Index.

Eldurvult a poloskahelyzet: felmondtak az ápolók, és kirúgták az igazgatót

Fotó: Youtube

A lap információi szerint közös megegyezéssel, ám eltávolították posztjáról Takácsné Hargitai Beátát, a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye vezetőjét.

A döntés hátterében az áll, hogy több ápoló is felmondott rövid időn belül, és a betegek között kijárási korlátozást kellett bevezetni a súlyosbodó poloskahelyzet miatt.

A probléma kezelésére irányuló erőfeszítések ellenére a helyzet rosszabbodott, és voltak, akik úgy érezték, az intézmény vezetése nem reagált megfelelően a helyzet súlyosságára. Az ápolók közül többen felmondtak, és néhányan a nyilvánosság segítségéhez fordultak.

Az intézmény fenntartó képviselői és a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai ellenőrzést tartottak az otthonban, és kijárási korlátozás bevezetését javasolták a fertőzés terjedésének megállítása érdekében.

Ennek következtében Takácsné Hargitai Beátát eltávolították a vezetői pozícióból, és az otthon műszaki vezetője ideiglenesen irányítja az intézményt.

Az ügyben megkeresték a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot is, hogy megerősítsék a vezető leváltását és az esetleges összefüggést a poloskahelyzet kezelésével. Az intézkedések ennek ellenére folytatódnak az otthonban, és bár a helyzet javulását érzékelhetővé tették, további munkára van szükség a probléma teljes megszüntetése érdekében.

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.