Az MSZP arra kéri a kormányt, szeptember 30-ig állapodjon meg az Európai Bizottsággal (EB) annak érdekében, hogy Magyarország hozzájusson az európai uniós támogatásokhoz – tudatta az MTI.

Azt követelik a kormánytól, hogy szeptember végéig állapodjon meg az Európai BizottsággalMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján azt is közölte: írásbeli kérdést nyújtott be Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternek, ennek fő felvetése, hogy a magyar kormány miért nem egyezik meg az EB-vel.

Hangsúlyozta, a súlyos megélhetési válság és az egyre romló életszínvonal következtében egyre nehezebb helyzetben vannak a magyar családok.

A helyzetüket tovább súlyosbítja, hogy 2010 óta egy forinttal sem emelték a családi pótlék, a gyes, a gyet, az anyasági támogatás és a babakötvény összegét, ráadásul idén ősztől már nem lesz bölcsődei támogatás sem – tette hozzá az ellenzéki képviselő.

Felidézte: 2019-től volt lehetőség pályázat keretében a kisgyermekes családok havi kiadásait akár 40 ezer forinttal is csökkenteni, ha férőhelyhiány miatt magánbölcsődébe kényszerültek adni gyermeküket. A támogatás csak akkor járt, ha a szülő újra elhelyezkedett a munkaerőpiacon.

Automatikusan járt a támogatás 13 fővárosi kerületben és 2767 kistelepülésen, ahol bizonyosan nem volt elég férőhely a térség bölcsődéiben – ismertette a frakcióvezető-helyettes.

Magyarország kormányának mindent el kellene követnie azért, hogy az ország hozzájusson az EU-s támogatásokhoz, amelyekből a többi között újra biztosítani lehetne a bölcsődei támogatást

– közölte Gurmai Zita.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fideszék az eu.-tól kapnak lófaxt..., hiszen azt is csak ellopnák!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Meg lehet "állapodni", ha Orbán és bölcs kormánya méltóztatna betartani a játékszabályokat!
Eladott Ország
Orbán nem az ország érdekeit tartja szem előtt, hanem azt, hogy egy üzleten ő mit nyer. Felteszi a lábát az asztalra egy tahókanász módján és fütyül az Unióra. Pedig a magyar emberek érdeke lenne az uniós együttműködés. A potrohospogácsának fogalma sincs (vagy csak úgy tesz mintha nem lenne), hogy mi az a közösség, közös problémák, közös megoldások, politikai és gazdasági együttműködés...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/304974064_5414294551996256_3972667437243186077_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=pRDptGzxLl0AX-WvGqg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDs7fIkX6vmXCnGnljtUIAB3YYshbP-RkNlWq_Oys2pxw&oe=64F769AE
Eladott Ország
@Nessy: ma, 17:30 ♣ Ha Orbán betartaná a játékszabályokat akkor a maffia rendszere megbukna, felfalnák a vazallusok. Ezért nem fogja és nem is akarja.
Eladott Ország
@sgl: ma, 17:49 ♦ Sok a" tégla" az ellenzék soraiban, illetve akit kilóra megvettek. A fidfesznek futja a közpénzből őket megfizetni, a hatóságoknál a fidesz pártkatonái ülnek...
Péter2
17 pontot kell betartani a fidesznek , törvénybe hozni , a jogállamiság és egyéb általuk elfogadott demokratikus útra visszavezető határozatokat , törvényeket , ha nem 100%-ban telesül rengeteg eus pénz el fog veszni ! A hatása az ellenzéknek tesz jót , mert ha elveszik ez a pénz , akkor nőnek az árak , és az infláció bestagnál, de akár nőhet is , mert magyar gazdaság 0 közeli állapotban van , minél több az elégedetlenkedő ember , annál kevesebben szavaznak a fideszre ! Mostanság jól kiismerték őket ! Az a lényeg a következő parlamenti választáson bukjon a 2/3 és a saját zsírjukban lehet őket elhamvasztani !
csak úgy....
@Maccska: 0rbánnál, ha becsületes lennél,még te is jobb lehetnél!
te nem tudod fölfogni,hogy egy cigány tolvaj kormányoz bennetekek?
- persze a "szarházi ákos" a hibás és nem te,te baromarcú ,- te aki azt sem tudja fölfogni,hogy mi van körülötte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok