Az MSZP arra kéri a kormányt, szeptember 30-ig állapodjon meg az Európai Bizottsággal (EB) annak érdekében, hogy Magyarország hozzájusson az európai uniós támogatásokhoz – tudatta az MTI.

Azt követelik a kormánytól, hogy szeptember végéig állapodjon meg az Európai BizottsággalMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján azt is közölte: írásbeli kérdést nyújtott be Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternek, ennek fő felvetése, hogy a magyar kormány miért nem egyezik meg az EB-vel.

Hangsúlyozta, a súlyos megélhetési válság és az egyre romló életszínvonal következtében egyre nehezebb helyzetben vannak a magyar családok.

A helyzetüket tovább súlyosbítja, hogy 2010 óta egy forinttal sem emelték a családi pótlék, a gyes, a gyet, az anyasági támogatás és a babakötvény összegét, ráadásul idén ősztől már nem lesz bölcsődei támogatás sem – tette hozzá az ellenzéki képviselő.

Felidézte: 2019-től volt lehetőség pályázat keretében a kisgyermekes családok havi kiadásait akár 40 ezer forinttal is csökkenteni, ha férőhelyhiány miatt magánbölcsődébe kényszerültek adni gyermeküket. A támogatás csak akkor járt, ha a szülő újra elhelyezkedett a munkaerőpiacon.

Automatikusan járt a támogatás 13 fővárosi kerületben és 2767 kistelepülésen, ahol bizonyosan nem volt elég férőhely a térség bölcsődéiben – ismertette a frakcióvezető-helyettes.

Magyarország kormányának mindent el kellene követnie azért, hogy az ország hozzájusson az EU-s támogatásokhoz, amelyekből a többi között újra biztosítani lehetne a bölcsődei támogatást

– közölte Gurmai Zita.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fideszék az eu.-tól kapnak lófaxt..., hiszen azt is csak ellopnák!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
fideszék az eu.-tól kapnak lófaxt..., hiszen azt is csak ellopnák!
gina
Kézcsókolgató cigány ripacs, hányinger ez az öntelt zsirdisznó
kereső
" Térden állva jövök hozzád..."-énekli az mszp orbánnak.
Nessy
Orbánék nem engednek a negyvennyolcból! Ameddig találnak pár forint levehető pénzt valahol új adó, államosítás, etc. formájában!
kereső
Mer, ha nem állapodik meg, akkor mi lesz-kedves mszp? Kunhalmi ági toppant egyet a trottőr sarkú cipellőjével? Vagy mi??
justhpeter
@KisTehen: @Philip Marlowe: Miért visszafelé indultatok el a rendszerváltáskor ? Úgy tesztek, mintha nem tudnátok, a fideSS-kdnp-ben, a NER-ben és ebben a hazudott kereszténységetekben mára már jóval több a volt kommunista, a volt besúgó és a volt hazug mint a többi összes pártocskában. Kérdezzétek meg Pintér keresztény testvéreteket.Úgy nem lehet a múlt felé menetelnetek, hogy először nem néztek szembe vele.
Nessy
@justhpeter: De a CÖF vezetőit, és sok hívét is érdemes lenne megkérdezni az átkosban betöltött pozícióikról elveikről, nyilatkozataikról! Esetleg Bayer,Bencsik elvtársakat, akik "rettegnek a kommunistáktól"! Ne tessenek tükörbe nézni! ! Olyan bájos, mikor Kövér elvtárs kommunistázik!
Peller Anikó
Ennek a drága emeszpének már nemsok esze van. De ha szerencséjük van akkor a bán lemond minden tisztségéről és vagyonáról a szétosztogatott vagyonka őrzőivel egyetemben és a hatalmat átruházza rátokátok, szerencsétlen mszmp maradványokra.

@csak úgy...: 13:10, A bűnözőknek az utcán kell elpusztulniuk, mint a csótányoknak, ámen.
Havanagi
Ugyan kérem ! Mégis mikor érdekelte orbánt,hogy milyen helyzetben vannak a magyar családok! Csak a sajátjainak osztogat, de az egész országot fosztogatja.
namihami
""Még nyílnak a völgyben...""? Mégis, mi lesz-mi lehetne szeptember végén?
Félő, hogy azok a pénzek már nem fognak kinyílni! Az már az özvegyi fátyol mellett lesz!
csak úgy....
@Maccska: ki áskálódik magyarország ellen, te személyiségzavaros?
nem köll mindent elhinni a nagyoknak,hiszen már te is nagy gyerek vagy!
Nessy
Meg lehet "állapodni", ha Orbán és bölcs kormánya méltóztatna betartani a játékszabályokat!
Eladott Ország
Orbán nem az ország érdekeit tartja szem előtt, hanem azt, hogy egy üzleten ő mit nyer. Felteszi a lábát az asztalra egy tahókanász módján és fütyül az Unióra. Pedig a magyar emberek érdeke lenne az uniós együttműködés. A potrohospogácsának fogalma sincs (vagy csak úgy tesz mintha nem lenne), hogy mi az a közösség, közös problémák, közös megoldások, politikai és gazdasági együttműködés...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/304974064_5414294551996256_3972667437243186077_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=pRDptGzxLl0AX-WvGqg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDs7fIkX6vmXCnGnljtUIAB3YYshbP-RkNlWq_Oys2pxw&oe=64F769AE
Eladott Ország
@Nessy: ma, 17:30 ♣ Ha Orbán betartaná a játékszabályokat akkor a maffia rendszere megbukna, felfalnák a vazallusok. Ezért nem fogja és nem is akarja.
Eladott Ország
@sgl: ma, 17:49 ♦ Sok a" tégla" az ellenzék soraiban, illetve akit kilóra megvettek. A fidfesznek futja a közpénzből őket megfizetni, a hatóságoknál a fidesz pártkatonái ülnek...
Péter2
17 pontot kell betartani a fidesznek , törvénybe hozni , a jogállamiság és egyéb általuk elfogadott demokratikus útra visszavezető határozatokat , törvényeket , ha nem 100%-ban telesül rengeteg eus pénz el fog veszni ! A hatása az ellenzéknek tesz jót , mert ha elveszik ez a pénz , akkor nőnek az árak , és az infláció bestagnál, de akár nőhet is , mert magyar gazdaság 0 közeli állapotban van , minél több az elégedetlenkedő ember , annál kevesebben szavaznak a fideszre ! Mostanság jól kiismerték őket ! Az a lényeg a következő parlamenti választáson bukjon a 2/3 és a saját zsírjukban lehet őket elhamvasztani !
csak úgy....
@Maccska: 0rbánnál, ha becsületes lennél,még te is jobb lehetnél!
te nem tudod fölfogni,hogy egy cigány tolvaj kormányoz bennetekek?
- persze a "szarházi ákos" a hibás és nem te,te baromarcú ,- te aki azt sem tudja fölfogni,hogy mi van körülötte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.