Fülöp Attila arról beszélt, hogy a kormányzat kész támogatni a családokat tanévkezdéskor is.

Államtitkár: a kormány tanévkezdéskor is támogatja a családokat, akár anyagi hozzájárulással isMTI/Vajda János

A kormányzat kész anyagi hozzájárulást, segítséget adni a családoknak tanévkezdéskor is – hangoztatta a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár hétfőn Jászkiséren, a Csete Balázs Általános Iskolában, ahol a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében tanszercsomagokat osztottak ki.

Az MTI szemléje szerint Fülöp Attila elmondta:

ez már az ötödik év, hogy működik a köznevelési és a szociális terület összefogásával az a program, amelynek célja, hogy az iskolakezdést már ne csak a tankönyvek és az étkeztetés, hanem a tanszercsomagok támogatásával is könnyebbé tegyék az erre valamilyen szempontból rászoruló családoknak.

Az elmúlt négy évben 348 ezer ingyenes tanszercsomagot osztottak ki; csaknem 3 milliárd forintot fordított erre a magyar kormány a Széchenyi 2020 programban – közölte az államtitkár.

Arra persze nem tért ki, hogy ha nem lenne Európa-szinten kiemelkedő a hazai infláció, ha a bérek versenyképesek lennének és persze ha nem törölték volna el a rezsicsökkentést, kevésbé lennének nehéz helyzetben a magyar családok.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Határontúliaknak, fejenként 100ezer, itthon meg a lehetőséget is titkolják nehogy valaki igénybe vegye.
CsipkeRózsa
A kint élő magyar családok esetében nem teszik hozzá, hogy "akár anyagi hozzájárulással is", ott egyértelmű az anyagi hozzájárulás.
lampa laz
Határontúliaknak, fejenként 100ezer, itthon meg a lehetőséget is titkolják nehogy valaki igénybe vegye.
Juhász István
A romániai kormány meg röhög egy nagyot most is, hiszen a MAGYAR KORMÁNY levesz egy komoly terhet a nyakukról. Nemcsak, hogy a templomok épitése, felújitása, hanem az iskolák karbantartása, óvodaépitések, stb . terheit veszi le a vállukról. Még a romániai vállalkozások segitése, béremelési pénz a romániai pedagógusoknak, no meg a családoknak a gyermekenként 100.000 ft. ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS... Idehaza meg a karitativ szervezetek gyűjtögetnek, hogy iskolatáskákat tudjanak feltölteni, és átadni a rengeteg rászorulónak. Mi ez, ha nem HAZAÁRULÁS ???
ómió
Pedig az efftársak is "segítették" őket! Fizulenyulással, családi pótlék lenyulással, évi 2x-i gázáremeléssel, stb.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.